banner198

Çankırı’nın TIP Fakültesi hayali resmi ağız tarafından ilk kez dile getirildi!

Çankırı’nın TIP Fakültesi hayali, yetkili bir ağız tarafından ilk kez dillendirildi.

Çankırı’nın TIP Fakültesi hayali resmi ağız tarafından ilk kez dile getirildi!
banner145

Çankırı’nın TIP Fakültesi hayali yetkili ağızdan ilk kez  dile getirildi!

Çankırı’nın TIP Fakültesi hayali, yetkili bir ağız tarafından ilk kez dillendirildi.  Çankırı Postası ve Radyo Neşe ortak canlı yayınında gazeteciler Ercan Şeker ve Turan Harmancı’nın sorularını yanıtlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, eski Devlet Hastanesinin olduğu alanı bir sağlık yerleşkesi haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker, Rektör Ayrancı’ya ” Diş hekimliğinin olduğu şu andaki yeri eski bir bina. Orada büyük bir alan atıl kaldı. İleriye dönük üniversitenin büyük bir sağlık yerleşkesi olarak planlanamaz mı?  Belki, her şey bir hayal ile başlar! Tıp Fakültesi altyapısına başlayarak o bölgede bir sağlık Kampusu olamaz mı? Böyle bir düşünceniz var mı?” sorusunu yöneltti.

Ayrancı, “Gerçekten onu planlıyoruz düşünüyoruz.  Milletvekilimize, Grup Başkanvekilimize, İl Sağlık müdürümüze de söyledik, sayın valimize arz ettik. Biliyorsunuz orada bizim 11-12 bölüme çıkmış büyük bir sağlık bilimleri fakültemiz, var. Sekizi bulmuş yüksek lisans programlarıyla tek başına bir üniversite gibi oldu. Yanında Ağız Diş Sağlığı Merkezi var. Hemen oraya birde Diş Hekimliği Fakültesi kurduk. Bunu Tıp Fakültesi taçlandırır. Sizin çok isabetle söylediğiniz gibi, böyle bir şey düşünülür, tensip edilirse, biz orada tıp fakültesi kurabiliriz. Ama öyle bir yerde olması lazım. Ona ilişkin de proje çalışmalarımız devam ediyor.  Tabi bunların hepsi kaynak ve kabul görme meselesidir. Biz ilgili makamlarımıza arz ederiz, onlar da uygun görür yada görmezler.” dedi.

Vekillerin yaklaşımın çok olumlu olduğuna değinen Ayrancı, “Çok olumlu yani oldukça iyi karşılanıyor. Hatta Sayın Akbaşoğlu bizden daha güçlü ifade ediyor. Yük bizim sırtımızda olduğu için biraz daha dikkatli ve siyasi üslupla konuşmamız gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphanesinde yapılan ve iki saati aşan programda Ayrancı, 2020 yılının değerlendirirken önümüzdeki yıllar için Üniversitenin hedeflerini de anlattı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2020, 02:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER