DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 20797452,82%
Çankırı
12°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

98 okunma

Kızlar yolu barajında çalışmalar devam ediyor

ABONE OL
1 Aralık 2020 10:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya barajı tamamlandığında çankırı’da bitki çeşitliliği artacağı belirtildi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Ak Parti Grup Başkan vekili Çankırı Milletvekili Av. M.Emin Akbaşoğlu, beraberinde İlçe Kaymakamı İlyas Öztürk, İlçe Belediye Başkanı Şakir Kaymak , siyasiler ve İl Meclis üyeleri ile birlikte Devrez Kızlar Yolu (Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya) barajında incelemelerde bulundular.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Çankırı iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Çankırı ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Çankırı ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Devrez Kızlaryolu Barajı’nda çalışmalar devam ediyor. Barajın tamamlanması ile 155 bin 650 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak olup barajın bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 155 650 000 TL katkı sağlanması hedefleniyor

Bölge insanına ek gelir sağlanacak

Devrez Kızlaryolu Barajı temelden 91.5 metre yüksekliğinde ve 114.82 hm³ su biriktirme hacmine sahip. Barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.