banner198

Çankırı’da kayyum atanan şirket ortaklara iade edildi

Çankırı’da FETÖ ile yürütülen soruşturmalar kapsamında kayyum atanan şirketten denetim kayyumu tedbiri kaldırılarak ortaklarına iade edildi.

Çankırı’da kayyum atanan şirket ortaklara iade edildi
banner145

Çankırı’da FETÖ/PYD terörö örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında kayyum atanan şirketten denetim kayyumu tedbiri kaldırılarak ortaklarına iade edildi.

Çankırı’da, FETÖ/PDY'nin çatı yapılanması davasının karar duruşmasında soruşturmalar kapsamında şirket yönetimine el konulan Tekinak Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin denetim kayyumluğu sona erdirildi.

Mahkeme heyeti, Tekinak Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin örgütün amaçları doğrultusunda yönetildiği, örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda şirketin iş ve işlemlerini sevk ve idare edildiği, şirketin örgüte çıkar sağlamak, örgütün amaç ve stratejilerini gerçekleştirmek amacıyla kullanıldığı iddiasıyla TCK 60 maddesi delaletiyle aynı Yasanın 54. maddesi gereği Müsaderesi talep edilmiş ise de şirketin büyük ortağının mahkemenin 2018/62 nolu dosyasında diğer ortak sanık Ömer Ak'ın ise bu dosyada beraat etmiş olması ve mevcut delil durumu karşısında müsadere koşullarının oluşmadığı anlaşılmakla müsadere talebini reddederek, denetim kayyumluğunun kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme daha öncede Tekinak Gıda'dan kayyum tedbiri kararını kaldırırak denetimle kayyumluk tedbirine hükmetmişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 14:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kâmil Akın
Kâmil Akın - 5 yıl Önce

Ne sandın adam gariban işçi değil şirket sahibi tabi beraat edecek hey gidi heyyyy

Kâmil buran
Kâmil buran - 5 yıl Önce

Nasıl olsa hepsini vereceksiniz. Niye elalemin malına göz koyuyorsunuz. 5 sene 10 sene sonra hepsi hem malını geri alacak hem tazminat alacak hem de zarara ugratildim diyerek zararın tazminini isteyecek. Insanların malina çökmek bu kadar kolay olmamalı. Suç kesinleşti mi yargıtay onadı mı yok. Ne oldu birileri ceplerini o fabrikadan doldurdu. Şimdi de geri iade ettiler. Çankırı daha çok çekecek.

SIRADAKİ HABER