banner306
banner198

Çankırı’da Bölge Hayvan Hastanesi kuruldu

Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 3 ay önce hizmete giren Hayvan Hastanesi kapılarını basın mensuplarına açtı.

Çankırı’da Bölge Hayvan Hastanesi kuruldu
banner145

Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 3 ay önce hizmete giren Hayvan Hastanesi kapılarını basın mensuplarına açtı.

Birlik Başkanı Ömer Çendek düzenlediği basın toplantısında kentteki Hayvan Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çendek, kurulan hastanenin Türkiye'de 4'üncü, Çankırı'da ise bir ilk olduğunu dikkat çekerek hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesi noktasında hastaneyi kurduklarını belirtti.  

Başkan Çendek, "Çankırı Hayvan Hastanesi 3 ay zaman zarfında açtık. Gelen hastalarımızla tedavi noktasında süreç devam ediyor. Çankırı ilimizin coğrafyasına baktığınızda Kızılırmak havzası haricindeki tüm ilçelerimiz de hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerimiz mevcut. Hem hayvan varlığını artırmak hem hayvan ıslahını kaliteli hale getirmek için birlikler noktasında bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetler devam etmektedir. Hastanemizin bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler çeşitli hastalıklara yakalanan hastaların ali hale getirilmesi için mevcutta olan buzağılar ölmesin sloganıyla başlatılan bu proje dahilinde özellikle ilimizdeki hayvancılıkta buzağıların korunması, tedavisi ve yaşatılabilmesi noktasında en çok hayvancılığa meraların olması, tarihimize baktığımızda hayvancılıkla geçimini sağlaması sebebiyle, yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte bir hastane kurmaya karar verdik. Bu karar doğrultusunda da hastanemiz hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye genelinde üniversitelerin dışında özel hastanelerin dışında özellikle pet uygulamasını dışında biz Türkiye genelinde 4'üncü hastaneyi açtık. Bu hem ilimiz için hem işletme sahipleri için hem de bölgesel hastane olmuş oldu" şeklinde konuştu.

Çendek yeni yapılacak olan uygulamadan da bahsederek, "Hastanemizi açtığımız günden beri bugüne kadar 650 adet vakaya hekimlerimiz gitti. Hastaneye gelerek başvuru yapılan sayısı ise bin 400 vakaya müdahale ettik. Sahada 4 hekim, 1 uzman doktor, pet uygulamasında ise 1 cerrah hekimimiz bulunmakta. Alanında uzman 6 hekimimizle çalışmaya hizmet vermeye çalışıyoruz. Yeni bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Vatandaş ulaşamadığında telefonla bize ulaşarak biz de vatandaşın hayvanına işletme yerinde bakarak gerekli müdahaleyi yapacağız. Buna da ilerleyen günlerde başlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 13:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Niyazi YALÇIN
Niyazi YALÇIN - 4 yıl Önce

Başarılarınız daim mevlâm yar ve yardımcınız olsun başkanım

köylü baytar
köylü baytar - 4 yıl Önce

veteriner fakültesini neden açamadınız.veteriner fakültesini açında görek artık...

R.D.
R.D. @köylü baytar - 4 yıl Önce

Onu da mı Çendek amcamız açsın. İmza kampanyası organize edelim.

ŞAHİNGÖZ
ŞAHİNGÖZ - 4 yıl Önce

insanın hayvan kadar değeri olmayan ülke ne yazsan boş

SIRADAKİ HABER

banner304