banner198

Son dakika… Çankırı genelinde maske zorunluluğu

Çankırı kent genelinde corona ile mücadele kapsamında maske takmak zorunlu hale getirildi.

Son dakika… Çankırı genelinde maske zorunluluğu
banner145

Çankırı kent genelinde corona ile mücadele kapsamında maske takmak zorunlu hale getirildi.

Çankırı İl Hıfzıssıhha Kurulu, 29.06.2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren Çankırı il genelinde maske takmanın artık zorunlu olduğunu açıkladı. Gece 24.00’da yürürlüğe girmesi beklenen yasak kapsamında vatandaşların tamamının ikametleri haricindeki kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanılmasının zorunlu olduğu duyuruldu.

Kurul açıklaması şöyle:

Yapılan açıklamada Bu kapsamda; 22.06.2020 tarihli duyuruda vaka sayısındaki azalmanın devamı için vatandaşlarımızın maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik konusunda gerekli hassasiyeti sürdürmeleri hususunda bilgilendirme yapılmıştır. Ancak; bu konuda gereken hassasiyet gösterilmemiş ve ilimizdeki vaka sayısı artarak devam etmiştir.

Bu nedenle; İl Hıfzıssıhha Kurulu “29.06.2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren ilimiz genelinde vatandaşlarımızın tamamının ikametleri haricindeki kamu binaları, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda ağzı ve burnu tamamen kapatacak şekilde maske kullanılmasının zorunlu olduğuna” karar vermiştir. Alınan karara uymayan vatandaşlarımıza, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve diğer maddeleri gereğince para cezası verilecektir.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER