banner306
banner198

Çankırı sağlığındaki yolsuzluk tescillendi!’

Çankırı Devlet Hastanesinde yapılan usulsüzlükler sonucu kamuya uğratılan zarar ilgili şahıslara tebliğ edilmeye başlandı.

Çankırı sağlığındaki yolsuzluk tescillendi!’
banner145

Çankırı Devlet Hastanesinde yapılan usulsüzlükler sonucu kamuya uğratılan zarar ilgili şahıslara tebliğ edilmeye başlandı.

Çankırı Postası Haber Merkezimiz tarafından 18 Temmuz 2019 tarihinde ‘Çankırı Devlet Hastanesinde pes dedirten yolsuzluk iddiası’ başlıklı haberimizle kamuoyunun dikkatine taşıdığımız, sendikal vesayetçilerin başrollerde yer aldığı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarla ilgili Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 18 sağlık çalışanına 372 bin lira zimmet çıkartıldı. Artı yasal faizi ile birlikte devlete ödenmesi istenen meblağ Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arif Aslan imzası ile ilgililere tebliğ edilmeye başlandı.

Söz konusu zimmetlerle ilgili hiçbir suçu olmayan ve büyük mağduriyet yaşayan çok sayıda sağlık çalışanı, faturanın kendilerine kesilmesine tepki gösterdi. Sağlık emekçilerinin, mevzuata aykırı bir şekilde keyfe keder uygulamayla usulsüzlük yaparak devleti zarara uğratan idarecilere yönelik dava açmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Çankırı Postası kamuya sahip çıktı! Mücadelemiz tescillendi…

Böylece Çankırı Postası’nın yaklaşık 10 ay önce ”Devlet 500 bin tl zarara uğratıldı!” alt başlıklı iddiası doğru çıktı. Çankırı Postası’nın kamunun zararını engellemek üzere verdiği mücadele tescillenmiş oldu.  Çankırı Postası haberlerini susturmak için avukat ordusu ile haber merkezimizi hukuk ablukası altına alan ve 9’a yakın suç duyurusunda bulunan vesayet senciler, haberlerimize erişim yasağı getirmeye çalıştı. Ortaya atılan iddiaların aydınlatılması yerine kamu adına habercilik yapan basın mensuplarını hedef alan ve iddiaları yalanlama yolunu seçen yerleşik düzencilerin maskesi ise teker teker düşmüş oldu.

Vesayet SEN’in Basın Toplantısında Yalan Rüzgârı Esti

Yalan Rüzgarı Hakikat Güneşi karşısında mum gibi eridi –

Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in kamuoyunun gündemine taşıdığı iddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Sağlık Sen Çankırı Şubesi iddialarla yalanlama yoluna gitmişti. İddiayı gündeme taşıyan gazeteciler yerine konudan bi haber seçmece basın mensupların davet eden Vesayet Sen Başkanı Tuna Dinç, ortaya atılan iddiaları yalanlarken bir çok ilde bu işlemin yapıldığını ve mevzuata uygun olduğunu dile getirerek kamuoyunu yalan bilgilerle aldatma yolunu gitmişti. Basın toplantısında devletin kurumlarının ortaya koyduğu raporlara, belgelere rağmen, utanmadan sıkılmadan hala “iftira” ve “şer odaklarının operasyonu” diyerek bayağı ifadeler kullanan Dinç, kendilerini erdemliler hareketinin bir parçası olarak tarif etmişti.

Yine sözüm ona Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak 'Sadece arada 3 lira fark var (!)" diyerek rakamları ufaltmış, devlete uğratılan zararı küçümsenecek şekilde cümlelerle ifade ederek kifayetsiz idarecinin üzücü halini gözler önüne sermişti. Sözde üç liracık denilen ana parasının 370 bin lirayı bulması karşısında ne diyecekleri ise merakla bekleniyor?

Hala o koltuklarda nasıl oturuyorlar?

Haber merkezimizin bu güne kadar Çankırı sağlığında ortaya attığı, evrakta tahrifat, hasta mahremiyetini ihlali, 5 bine yakın formun girilmesi yasak olan arşivden organize bir şekilde kurum dışına çıkartılması, nöbet çizelge defterlerinin yok edilmesi, sağlık çalışanı M.T’nin nöbete gitmeden nöbet yazılması gibi diğer iddialarla ilgi soruşturmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yetkisinde olan Korana vakaları ile ilgili yetkisini aşarak keyfe keder açıklamalar yapan İl Sağlık Müdürü Hüseyin Sarıkaya’nın devletin zarara uğratılması ve bu zarar uğratan görevlilerin hala hastanede yönetici pozisyonun olmaları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

Sağlık müdürlüğü koridorlarında Çankırı Postası paranoyası -

Yine Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne 12 Şubat 2020 tarihinde gönderilen tazmin raporu Çankırı Postası’nın haber yapacağı korkusuyla aylarca dolaştırıldı. Söz konusu evrak; müdürlük, devlet hastanesi başhekimliği, bakanlık arasında 3 ay boyunca gitti gitti geldi. Söz konusu rapora ilişkin ‘nasıl bir işlem yapılacağı(!)’ noktasında tekrar bakanlığa sorularak görüş istenmesi ise oyalama taktiğinin bir parçası iddiasını güçlendirdi.  Üç ay boyunca adeta top çeviren yetkililer bir kurutuluş formulü kalmaması üzerine işlemi başlatmak zorunda kaldı.

Öte yandan Sağlık Sen İl Yöneticisi olan İdari Mali İşler Müdürü Nedim İlyas Ata ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak’a usulsüz işlem yapmaktan dolayı Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından idari disiplin cezaları verildiği öğrenildi.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 21:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
KURTULUŞ
KURTULUŞ - 4 yıl Önce

ÇIKACAK DAHA NE PİSLİKLER ÇIKACAK BEKLEYİN SİZ.ONCA MASUMUN HAKKI ÇIKACAK BU SİZİN İYİ GÜNLERİNİZ.ALLAHTAN KORKMAZ KULDAN UTANMAZLAR.

Anarşist yaren
Anarşist yaren - 4 yıl Önce

Güneş balçıkla sıvanmaz.. Yalan elbet ortaya çıkar tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz koyan sözde vatanseverler.. Beter olsunlar.. Dahada bunlara güç veren rahatı için yaranmaya çalışanlara Allah akıl fikir versin ne deyim.. Suç ortada yaptıkları ortada zalimin zülmüne sessiz kalan dilsiz şeytandır..

sağlıkçı
sağlıkçı - 4 yıl Önce

akp yi Çankırı da sıfırlayan bu deynekçiler oldu,
haram yalan talan dolan bu malum senin yönetecilende, kuldan utanmadıkları gibi Allah tanda korkmuyorlar

sizce nasıl olur
sizce nasıl olur - 4 yıl Önce

icimden diyorum ki il sagligin basina yeniden halil nevzat yetkin gelse. cankiri devletin bashekimi cem solak olsa. hastane müdürü erkan bişkin olsa.. sendikamizin degerli başkani ve ayni zamanda müdür olan (turkiyede bir ilk. iki iş birden) arkadasimiz labaratuvara dönüp beyaz önlüğü giyip guzelim saglik memurluğunu yapsa. sizce saglik sistemi bu kadar konusulurmu. vicdaniniz cevap versin. dua niyetine amin diyenler olurmu ki(-:

Çankırılı
Çankırılı - 4 yıl Önce

Şu an valilik ve savcılık devreye girmelidir
Adlı olarak hukuken bunun nitelikli dolandırıcılık adı ile ceza almalıdırlar
Ayrıca çalışanlar çok rahatsız adil düzen olmadığı şu covid zamanında idari izinlerin maddi olarak verilmemesi ,dengesiz adil olmayan covid ücretleri ,Nöbet saatlerinin 16- 24 olması,torpilli sağlık çalışanlarının hiç hastaneye gelmemesi gibi konular
Sade çankırı da uygulanan bu konular ak parti yi ve sendika sını en kısa zamanda yok edecektir böylelikle ak parti burda vekil çıkaramaz durum onu gösteriyor
Burada yetkililer biraz samimi olup koltukların boşalması ini ivedilik le sağlamalıdırlar
Bu konunun selameti için ,adalet için ,hukuk için ,insanlık için ahlak için kaçjnılmazdır

sağlıkçı
sağlıkçı - 4 yıl Önce

Ercan bey başarılı gazeteciliğinizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Bu haberde de ısrarlı ve sabırlı gazetecilik örneği gösterdiğiniz için ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye nin sizin gibi tüğü bitmemiş yetimin hakkını savunan gazetecilere ihtiyacı var. Anlamadığım ortada haksız kazancın (yolsuzluğun) çok açık olduğu halde niye bu zamana kadar ilgililer hakkında işlem yapılmadığı ayrıca merak konusu. Siz aylarca ısrarla yolsuzluğu belgeleriyle ortaya koydunuz. Tüm müfettiş raporlarına rağmen haksız kazancın tescillenmesine rağmen nasıl oluyor da buna sebep olanlara hiçbir işlem yapılmıyor aklın alacağı bir şey değil. O koltukta oturanlar hala nasıl oradalar.. İnanıyorum ki Sağlık müdürlüğü ve Valilik bu olay karşısında suskun kalmayacaktır. Bakanlığımızda bu yolsuzluğa karışan ve destek veren hatta hafife alıp dalga geçer gibi “üç beş kuruş” diyen idareciler hakkında da gereğini yapacaktır. Adalet eninde sonunda yerini bulur..Saygılarımla..

Adsız
Adsız - 4 yıl Önce

Yoksa siz hala İl Sağlık Müdürlüğünü Hüseyin SARIKAYA müdürün yönettiğini mi? zannediyorsunuz.? Orada da vesayet SEN in yönetiminde olan arkadaşlar sağ-olsun Sağlık Müdürlüğünde neyin nasıl olacağına -kimin nerde nasıl çalışacağına kısaca her şeyin kararını onlar veriyor. yazılacak çok şey var amaaaa….. Mübarak gün

Karagöz
Karagöz - 4 yıl Önce

Şu mübarek günde yediğiniz ama tespit edilemeyen ne kadar yetim hakkı varsa, boğazınızda kalsın inşAllah, size yardim ve yatakçılık yapan kişiler, dilerim Allah'tan kime ne yaşattıysanız, misliyle sizden çıksın inşAllah, pis HARA. ZEDELER.


SIRADAKİ HABER

banner304