thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Yamaç İyileştirme İşi Katarlılara Mı Verildi"

Tarih: 22-02-2021 11:19:24 Güncelleme: 22-02-2021 11:21:24 + -


Çanakkale’nin en önemli turizm bölgesi Assos’ta zemin etüdü yapan jeoloji mühendisleri bölgenin risk altında olduğunu tespit edince bölgede isyan çıktı. İşletmelerin kapatılmasını isteyen jeoloji mühendisleri ile turizmciler karşı karşıya gelirken birçok iddia ortaya atıldı.



Assos Antik Limanı’nda doğa koşullarının da etkisi ile geçtiğimiz yıllarda yamaçta bulunan kayalardan parçalar koparak bir otelin çatısına düşmesi paniğe yol açmıştı. Can kaybının yaşanmadığı olayda otelde hasarlar oluşurken, risk taşıyan kayalar için bölgede AFAD Müdürlüğü inceleme başlatmıştı. Jeoloji mühendislerinin bölgeden aldığı numunelerde ve zeminde yaptıkları incelemelerde andezit kayalarda hareketlilik tespit edilirken, kaya ve zemin mekaniği laboratuarlarında yapılan deneylerde zemin mekaniği açısından bölgenin risk taşıdığı tespiti yapıldı.

 

500 GÜNLÜĞÜNE KAPATILMASI MI İSTENDİ?

Bölgede risk tespit edilmesinin ardından Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve beraberindeki heyetle bölgeyi incelemelerde bulunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, otel işletmecileriyle ve limandaki balıkçılarla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Hayli tartışmalı geçen durum değerlendirmelerinde turizmciler bölgenin 500 günlüğüne kapatılması istendiğini iddia ettiler. Turizm sezonunun da iş yapmak isteyen turizmcilerin ise bu kapatmaya razı olmadıkları iddia ediliyordu.

 

DOĞAN PERİNÇEK’İN İDDİALARI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ!

Assos’ta bunlar yaşanırken; Çanakkale de bazı iddialar ortaya atıldı. İddiaları ortaya atan isim ise; ÇOMÜ’den emekli Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek oldu. Assos’ta ki zemin etüdü ve sonrasında yapılacak olan yamaç güvenliği çalışmaları ile ilgili ilginç sorular soran Doğan Perinçek, ihaleyi alan şirketin Katarlı olmasına da tepki gösterdi. Profesör Doğan Perinçek’in iddialı açıklamaları ve soruları ise şöyle;

 

 

Şeytan SOR dedi, Bende Soruyorum. Kime? Yetkililere.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kuzey Ege-Güney Marmara-Çanakkale ili kıyı şeridinde hayata geçirilmesi planlanan Balıkesir-Çanakkale İlleri Çevre Düzeni Planı ile Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ilan edildi. Ardından Assos'un adı Gündeme oturdu.

 

1-Çanakkale'mizin markası Assos ta NELER OLUYOR?

2-Assos için masaya konmuş planın iç yüzü nedir.

3-Assos için apar topar plan hazırlandı. Planların gerçek yüzü nedir?

ASSOS KIYILARINDA YAMAÇ GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI DYNAMICA

MÜHENDİSLİĞİ ŞİRKETİNE VERİLDİĞİ SÖYLENTİLERİ YETKİLİ AĞIZDAN DİLE GETİRİLİYOR.

4- İŞİN DYNAMICA ŞİRKETİNE VERİLDİĞİ DOĞRUMU

Assos'ta işletmesi olan firmalara Valilik makamına çağrılıp yamaçta kaya temizliği yapacağız; işletmelerinizi kapatın talimatı veriliyor.

DYNAMICA adı doğruysa Sormaya devam edelim;

5-DYNAMICA Mühendislik kimin şirketi?

6-Assos sırtlarında yamaç iyileştirme - kaya iyileştirme çalışmasını verdiğiniz DYNAMICA paravan bir Arap şirketi olabilir mi?

7-Bu paravan şirketin sahibi olan üç kişiden ikisinin Arap kökenli.  Bu kişiler Katarlı olabilir mi? (Türk olan mühendisin adı 3 gün önce Web sayfasından kaldırıldı.)

8-Siz hiç bu şirketin web sayfasına baktınız mı? O sayfanın göstermelik bir iki resimden başka bir özelliği olmadığını biliyor musunuz?

9-Türkiye’de Kaya düşmesi, yamaç iyileştirmesi yapacak hiç firma bulamadınız mı? Bu nedenle mi kendi ülkesinde inşaat işi yapamayan Araplara bu işi verdiniz? İnternet sayfasında bir arama yaptığınızda onlarca deneyimli yerli firma bulabilecekken neden DYNAMICA firmasını seçtiniz?

10-Assos yerleşiminde özellikle deprem anında veya aşırı yağmur yağdığında yamaç aşağıya düşüp tehlike yaratacak kayaları yerinde ıslah etmek varken; NEDEN buradaki işletmeleri yok edecek Marka değeri yüksek olan Assos değerimizi yok edecek bir projeyi hayat geçirmeye karar verdiniz?

11-Amacınız oradaki işletmeleri yok ederseniz; Assos'u ve üstündeki sırtları kimlerin hizmetine sunacaksınız. Sunulacak kişiler arasında DYNAMICA ortağı Araplar (Katarlılar) var mı?

12-Assos sit alanında çivi çakmak bile izne tabii iken, siz kimden izin aldınız da Assos yamaçlarına iş makineleri sokacaksınız? Oranın Doğal güzelliğini korumanın yolu bu mu?

13-Assos ta işletmesi olan firmalara Assos sırtlarında kayma türü heyelan olduğunu, bu tip heyelanı belirlemek için sondaj yapıldığını söylediniz. Sit alanında sondaj için izin aldınız mı?. Yöre halkı hiç sondaj yapıldığını görmemiş, o sondajları nasıl görünmez kıldınız.

Arazi çalışması yaparken hiç sondaj izi görmedim. Sözünü ettiğiniz sondajları hangi firmaya yaptırdınız? Yanlış yerde sondaj yapmış olmasınlar

14- Assos yamaç iyileştirilmesi kaya ıslahı raporunu neden halktan saklıyorsunuz. Bu ülkenin her vatandaşının o raporu görme hakkı olduğunu bilmiyor musunuz?

15-Söz konusu raporun altında yüzlerce imza var diyorsunuz. İzin verin; o bilim adamlarının mühendislerin, idarecilerin, yöneticilerin listesini görelim. Halkımız o kişilerin ne kadar liyakat sahibi olduklarını görsün. Bakalım emir ile mi imza atmışlar yoksa mesleki becerileri - yetkinlikleri mi ön planda?

16............  BAŞKA SORULARIMIZDA OLACAK

Assos sırtlarında arazi çalışması yaptım, kaya düşmesi - yamaç iyileştirmesi için neler yapılabilir araştırdım. Görüşüm tehlikeli kayalar Sümela Manastırında yapıldığı gibi yerinde sabitlenebilir. Ufak olan kaya parçaları ise yakınlarındaki tesislere zarar vermeden ortadan kaldırılabilir.




Bu haber 5060 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI