Bursa Kastamonu evine ziyaret

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden Bursa Kastamonu evine ziyaret.

  • 1268
Bursa Kastamonu evine ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu kurulmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Tiftik; "Daha hızlı, aktif, verimli, başarılı, ulaşılabilir olmak amacıyla Bursa’da yaşayan Kastamonulular tarafından Yüksek İstişare Kurulu kurulmuştur. 'İki Şehir, Tek Yürek' sloganı ile kalbimiz önce insanlık ve vatanımız, sonrada doğduğumuz ve doyduğumuz kentler olan Kastamonu ve Bursa’ya fayda sağlamak için atıyor. Kentlerimiz arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gücümüzü artıracak ve bizleri daha da bütünleştirecek düşüncesiyle yola çıktık. Biz Bursa’da Kastamonu’yu layıkıyla temsil edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bursa’da yaşarken içimizde yaşattığımız Kastamonu kadar, Kastamonu kent protokolü, kent dinamikleri ve sesimizi duyurmamızı sağlayan basın mensuplarının desteği bize güç vermiştir.

Bursa Kastamonu evi

Nilüfer Belediyesinin öncülüğünde 170 dönüm arazi tahsisli, 50 milyon Euro bedelli, Türkiye’deki 81 il, Balkanlar, Kafkaslarında içinde yer alacağı yöresel konakların yapıldığı ve el sanatları eğitim merkezi, spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, 25.000 m2 yeşil alan, toy alanlarını içinde barındıran uluslararası turizm projesi olan Anadolu Arastası hemşeri dernekleri yerleşkesinde Kastamonu olarak yerimizi alarak Bursa’da Kastamonu konağının yapılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılması sağlanmıştır. Ayrıca bu büyük projede şahsımın Karadeniz Dernekleri birlik başkanlığı, Anadolu Arastası yönetim kurulu üyeliği ve müdürlüğüne seçilmiş olmam da Kastamonu adına gurur vesilesi olmuştur.

Bursa Kastamonu evine ziyaret

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Kestel Kaymakamı Sayın Ahmet Karakaya, Başkanvekili Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Sayın Erol Bodur, Gürsu Belediye Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Sarısoy, Gemlik Kastamonulular Dernek Başkanı Sayın Cafer Çevik, Nilüfer Kastamonulular Dernek Başkanı Sayın Dr. Hikmet Özge Tümer, Bursa Kastamonu Sanayici ve İşadamları Dernek Başkanı Sayın Cüneyt Çalılık, İnegöl Kastamonulular Dernek Başkanı Sayın Recep Yüce, Kurul üyelerimizden Aslıhan Güleroğlu Şentürk, Gülbahar Kömürcü, Nurten Gökmen Sivri, Hamdi Ünal, İsmail Kalender’den Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik ve inşaatı devam eden Bursa Kastamonu evine ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Pandemi sürecinde olduğumuz için sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına uyarak yapılan ve proje ile ilgili bilgi verilen bu ziyaret için Yüksek İstişare kurulumuza teşekkür ederiz."