CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, eczacı işsizliğini Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Bulut, her dört gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde, üniversite mezunu işsiz sayısının 2019'da 1 milyon 34 bine yükseldiğini kaydetti. 
PLANSIZ AÇILAN FAKÜLTELER İŞSİZLİĞİ TETİKLEDİ
Ekonomik krizin yanı sıra devlet, vakıf fark etmeksizin plansızca açılan üniversitelerin, ihtiyaç olmadığı halde artırılan kontenjanların işsizliği tetiklediğini belirten Bulut, “Genç işsizlikten nasibini her genç gibi eczacılık fakültesi mezunları da almaktadır. 2001 yılında 8 olan eczacılık fakültesi sayısı, 2019 yılında 50’ye yükselmiştir.  Öğretim elemanı eksik, altyapısı bilimsel çalışma yapmaya uygun olmayan eczacılık fakültelerinin sayısının artması verilen eğitimin kalitesini azaltmakta, mesleğin geleceğini tehdit etmektedir” dedi. 
ECCAZILARI İŞSİZLİK BEKLİYOR
Eczacılık fakültesi kontenjanları belirlenirken ülkenin kaynaklarının, sektörün iş gücü ihtiyaçlarının göz önüne alınmadığını kaydeden Bulut şöyle devam etti:
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu’na göre 2023 yılında eczacı ihtiyacı 32 bin 900’dür. Ancak Hâlihazırda eczacı sayısı 37 bin 761 olmasına rağmen YÖK'ün 2019-2020 yılı eczacılık fakülteleri için belirlediği kontenjan 3 bin 524’dür. Her yıl 2 bine yakın öğrencinin eczacılık fakültelerinden mezun olduğu göz önüne alındığında yapılan yanlışlardan dönülmediği takdirde eczacılar ciddi bir istihdam sorunu ile karşı karşıya kalacaktır.
İSTİHDAM ARTIRILACAK MI?
Şehir hastanelerindeki boş eczacı kadrolarına bir an önce atamaların yapılmasını isteyen CHP’li Bulut, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Ülkemizde eczacılara yönelik istihdam sorunu ortadayken yeni eczacılık fakültesi açılmasının gerekçesi nedir?
-Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere; özel hastaneler ve ilaç sektöründe eczacı istihdamının artırılması için yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?
NE KADAR ECZACI KADROSU AÇILACAK?
-Bakanlığınız, 2020 yılında eczacılar için kamuda ne kadar kadro açmayı planlamaktadır?
-Kamuda görev yapan eczacıların özlük haklarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?
-Türkiye’de kaç hastane eczacısız hizmet vermektedir?