Bodrum'a Gelen 14 Gün Takip Edilecek!

Koronavirüs salgınına karşı alınan son tedbirler kapsamında, İl dışından özel araçlarıyla ilçeye gelen sürücü ile yolcular Bodrum girişinde sağlık taramasından geçirilmeye başlandı. Bodrum’a gelenlerin 14 gün boyunca takip edileceği bildirildi.

Bodrum'a Gelen 14 Gün Takip Edilecek!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Torba Uygulama Noktası’nda Polis ve Jandarma trafik ekipleri tarafından durdurulan vatandaşların, Bodrum Belediyesi sağlık görevlilerince ateş kontrolü yapıldıktan sonra, kimlik ve adres bilgileri alınıyor. Şahısların şehirlerarası seyahat edip etmedikleri ve kentte kalıp kalmayacakları soruluyor ve ilçede kalacaklarsa 14 gün süreyle evden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılıyor. 

Bugün öğle saatlerinde Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Ali Özher ve İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ömer Faruk Karaşahin de Torba Uygula Noktas’na gelerek çalışmaları yerinden takip etti. 

Ekiplerce durdurulan vatandaşlar da uygulamadan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. Ankara’dan gelen bir vatandaş ise yol boyunca 10 noktada ateşlerinin ölçüldüğünü söyledi. 

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bugün ilçe girişinde yeni bir uygulamaya başladık. Özel araçlarıyla şehirlerarası yolculuk yapanlar sağlık ve genel kontrolden geçiriliyor. Biz de ilçe girişinde bu tedbirleri alıyoruz. Amacımız koronavirüsün yayılmasını önlemek. Bu kapsamda kolluk birimleri ve belediye birimlerimizden karma bir ekip oluşturduk. Burada sağlık kontrolü yapacağız, adres bilgilerini alacağız ve 14 gün onları takip edeceğiz. Şu bilinmeli ki; il dışından buraya gelen vatandaşlarımız istedikleri gibi hareket edemeyecek. Çünkü Bodrum’da bu salgınla ilgili rahatsızlıkların büyük bir sebebi dışarıdan gelen vatandaşlarımız. Biz bu vatandaşlarımızı burada kontrol altına almak zorundayız. Tüm mücadelemiz en kısa sürede bu salgından kurtulabilmek için. Vatandaşımızı mağdur etmeden bu işi yapacağız.”

14 GÜN SÜREYLE GÖZETİM ALTINDA TUTACAĞIZ!

Bodrum’da bir kişinin koronavirüsten yaşamını yitirdiğini hatırlatan Yılmaz, “Dışarıdan gelen vatandaşın bu hastalığı yaymaması için tedbirin önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz il dışından gelenlerin kimlik bilgilerini alacağız. 14 gün süreyle bunları gözetim altında tutacağız. İlgili mahalle muhtarlığımıza bilgi vereceğiz. Kolluk marifetiyle evlerinden dışarı çıkmalarını kısıtlayacağız. Kendilerine sokağa çıkmamalarını tavsiye edeceğiz. Buradaki herkes mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Herkes kendi sokağa çıkma yasağını ilan etmeli. Önümüzdeki 15 gün çok önemli. Bu süreci kurallara uyma adına iyi değerlendirip evde kalalım. Temastan uzak duralım” ifadelerini kullandı. 

BODRUM’DA ÖYLE SIKINTILI BİR DURUMUMUZ YOK!

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz bu süreçte asılsız dedikodularla ilgili daha hassas davranılması gerektiğine de işaret ederek sözlerini şöyle noktaladı:

“Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Olmayan şeyleri varmış gibi yazmayalım. Sosyal medyada da adliye ve kaymakamlığın karantinaya alındığına kadar saçma sapan dedikodular çıkıyor. Birileri uyduruk paylaşımlarda bulunuyor. Bunlara itibar etmeyelim. Biz zaten bir şey açıklanacaksa söyleriz. Siz de basın mensubu olarak sağlıklı şekilde aktarırsınız. Maalesef birileri felaket tellallığı yapıyor, bilmeyen insanlar da inanıyor. Şükürler olsun ki Bodrum’da öyle sıkıntılı bir durumumuz yok. İnşallah bu süreci kısa sürede atlatacağız” dedi.

Halkı korku ve paniğe sevk edecek asılsız paylaşım yapanlar hakkında yasal sürecin başlatıldığını dile getiren Yılmaz, ayrıca aciliyeti olmayan hastalıklar için hastaneye gidilmemesi, aile hekimlerine başvurulması gerektiği tavsiyesinde bulundu.