BİREYE UMUT OLMAYA DEVAM EDİYORLAR « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

28 Mart 2024 - 11:22

BİREYE UMUT OLMAYA DEVAM EDİYORLAR

BİREYE UMUT OLMAYA DEVAM EDİYORLAR
Son Güncelleme :

11 Ekim 2019 - 9:14

Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce 23 eski hükümlüye iş kurma projesi hazırlanmış, Hatay İşkur İl Müdürlüğü tarafından yapılan ön değerlendirmeden sonra İşkur Genel Müdürlüğü tarafından da uygun bulunan 16 iş kurma projesi onaylanmıştır. Onaylanan iş kurma projelerinden altısı küçükbaş hayvancılık, altısı büyükbaş hayvancılık, bir tanesi halı yıkama ve bir tanesi de çocuk oyun dünyası olmak üzere 14 iş kurma projesi uygulanmaya başlamıştır.
Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN, Kırıkhan Kaymakamı Zafer KARAMEHMETOĞLU, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Hatay İş Kurumu İl Müdürü Ziya YÜKSEL, Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan HOŞGÖREN ve Kırıkhan Koruma Kurulu Üyelerinin katılımı ile kendi iş yerlerini kuran iki eski hükümlü adreslerinde ziyaret edilmiştir.
Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin ÜNALAN yaptığı açıklamada; Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce eski hükümlülerin sosyal hayata adaptasyonu, rehabilite edilmeleri, tekrar suç işlemelerinin engellenmesi ve toplumsal barışın sağlanmasına yönelik projeler hazırlanarak yürütüldüğünü belirtti. Bu kapsamda İşkur Genel Müdürlüğünün eski hükümlü ve engelli vatandaşlara işkurma destek çağrılarına, Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce işkurma projeleri hazırlandığı, hazırlanan ve kabul edilen 16 projenin 14’ünün uygulanmaya başlandığını, ayrıca 2019 yılı Haziran ayında yine 13 eski hükümlüye İş kurma projesi hazırlanarak İşkur Genel Müdürlüğüne gönderildiğini, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerince hükümlülerin dosyalarının infaz edilmesinin yanında, topluma kazandırılmasına ve topluma hizmet etmelerine yönelik de birçok projenin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmaları yürütmekte olduğunu;
Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak, bu kapsamda 2019 yılı yaz döneminde 14 okulun boya ve tadilat işlemlerini yaptıklarını, Diğer taraftan hükümlülerin meslek edinmelerini sağlamak için Tarımsal Üretim Mesleki Eğitim ve Üretim Merkezi projesini uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini, yine denetimli serbestlik müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin kalitesini artırmak için hazırlanmış olan 1 adet Avrupa Birliği Erasmus + KA 104 projesinin kabul edildiği ve bu amaçla yurt dışındaki uygulamaların yerinde görülerek ülkemizde de benzer tekniklerin uygulanmasının hedeflendiğini ifade etti. Başsavcı ÜNALAN; Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin gerek projeler gerekse eğitim ve iyileştirme faaliyetleri ile Bireye Umut Topluma Güven olmaya devam edeceğini belirtti. Son olarak yapılan bu örnek çalışmada başta Kırıkhan Kaymakamlığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Hatay İş Kurumu İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamlamıştır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.