Murat Çelik Bir şikayet, HSK'nın kararı ve bir isim
HABERİ PAYLAŞ

Bir şikayet, HSK'nın kararı ve bir isim

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 14 Mart 2019 tarihinde bir karar alıyor. 2019/3311 sayılı bu karar, Kurul’a yapılan bir şikayetin “işleme konulmaması” yönünde.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği, kararı şikayet sahibine 18 Temmuz 2019 tarihinde iadeli-taahhütlü olarak gönderiyor. İşte o yazı “Sayın Mehmet Çelik, Askeri Yargı Hakimleri, halen Ankara Cumhuriyet Savcısı .......... ile Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi .......... Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Hulusi Gül ile İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi .......... hakkında şikayeti kapsayan (...) dilekçe ve ilgili evrak incelenmiş olup; Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 14/03/2019 tarihli ve 2019/3311 sayılı kararıyla şikayetinizin işleme konulmadığı (...) Hususunda bilgi edinilmesini rica ederim.”

Haberin Devamı

Tetkik Hakimi Seydi Kırmızı imzasıyla şikayet sahibi Avukat Mehmet Çelik’e gönderilen bu yazıda sadece bir ismi açık şekilde yazmamın sebebine geliyorum şimdi. Halen avukatlık yapan Mehmet Çelik eski bir askeri savcı. Hava Kuvvetleri ve Askeri Yargıtay’da görev yaptığı dönemlerde FETÖ üyelerinin kumpaslarına hedef olduğunu anlatıyor ve o dönem askeri yargı mensubu olan 4 isim veriyor.

“Bana yapılan inkar edilemez ve saklanamaz fetö kumpasının ana aktörleri olan bu 4 kişinin yargılanmaları için haklarında soruşturma kararı verilmesini...” HSK’nın şikayeti işleme koymama kararı verdiği o 4 isimden biri, geçen hafta Metin İyidil hakkında beraat kararı veren 20’inci Ceza Dairesi'nin Başkanı Hulusi Gül. Gül, o karar üzerine o görevinden alındı ve hakkında soruşturma açıldı.

Suçlu olup olmadığını ben bilemem. Yargısız infaz yapmam. Ama reddedilen şikayet ve İyidil kararı sonrası durum haber niteliği taşıyor. Yazmamak olmazdı...

NEDEN BİR TÜRLÜ BAŞARAMIYORUZ?

✔ Asansörde, metroda ya da herhangi bir kapıda; önce çıkana / inene yol verip sonra girmeyi / binmeyi neden bir türlü başaramıyoruz?

✔ Son dönemde okul önlerindekilerde belli ölçüde mesafe kat etmiş olsak da; yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyi neden bir türlü başaramıyoruz?

Haberin Devamı

✔ Herkes bizi dinlesin isterken, karşımızdakinin derdini bile hakkıyla dinlemeyi neden bir türlü başaramıyoruz?

✔ Kendi çocuğumuza her şeyin en iyisini hak görürken, başkalarının evlatlarının da aynı hakka sahip olduğunu düşünmeyi neden bir türlü başaramıyoruz?

✔ Özetle, biz empati yapmayı neden bir türlü başaramıyoruz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder