Beykoz Belediye Meclisinde fena kapıştılar

  • 0
  • 10997
Beykoz Belediye Meclisinde fena kapıştılar
Beykoz Belediye Meclisinde fena kapıştılar

Beykoz Belediye Meclisinde konuşan CHP’li Cemal Yavuz’a AK Parti Grup sözcüsü cevap verdi.

CHP’li Cemal Yavuz, “maalesef Beykoz’un hangi sorununu konuşursak konuşalım, karşımıza geçmişten beri gelen bir çifte standart olayı çıkıyor” dedi.

 İster imar, ister SiT, istersen Boğaziçi imarı konuşalım karşımıza çifte standart çıkıyor” diye konuşan Cemal Yavuz, “Gümüşsuyu Restoranda çayın fiyatı beş lira, yüzde 25 indirimle 3,75’e düşüyor gibi matematikler yapıyoruz. Aslında işin özeti şu: parası olan Beytaş’ta çayı içer, parası olmayan semaverini alır piknik alanına gider. Her iki tarafta da alternatifimiz var demek istiyor başkan” ifadelerine yer verdi.

“Başkan SİT alanında inşaat yapmak yasaktır, yapılmaz diyor… Beykoz’da SİT alanında yapılan inşaatların ruhsatını kim veriyor” diye soran Cemal Yavuz şöyle devam etti: “SİT alanında inşaat yapılmaz diye bir şey yoktur, sadece kısıtlama vardır. Konutlarda tabanda yüzde 15’tir, ticarilerde yüzde 25’tir. Ama Boğaziçi Öngörünüme geldiğinde yasa kalkmaz diyor.”

“80 İhtilali her şeyiyle kaldırıldı”

“Bunu 650 Milletvekili gelse de kaldıramaz diyor. 80 İhtilalinden gelen bir yasadır Boğaziçi Ön görünüm. 80 İhtilalinin her şeyi yargılandı, yanlış bulundu yok edildi. Ama ne hikmetse 40 yıldır Boğaziçi Ön Görünüm yasası değişmedi, değişmiyor. İstenirse değişir, değişmez diye bir şey yok.

“Tekel kendisini yıkar yeniler”

Boğaziçi Ön görünümde normal vatandaş çatısını aktaramaz ama tekel kendisini yıkar yeniler, Boğaziçi Öngörünüm… Kavacıkta yapılacak olan bu nikâh salonu…  O vatandaş Beykoz Belediyesinden iki tane yer aldı kat karşılığında birisi bu konuşulan yer, diğeri de mezarlığın olduğu bölgede…

“20 milyon TL etmeyen yer, elli milyon TL bedelle geri alınan yer”

Beykoz Belediyesi bu yeri 50 milyonun üzerinde bedelle gitti geri aldı. Bugün o mülkün değeri 20 milyon lira etmez. 20 milyon liraya satamayacağınız yeri 50 milyon lira verip aldınız. Bundan sonraki süreçte buranın ne kadarı belediyeye ait? Beytaş’ta 1-2 lira çay parası hesabı yapıyoruz, diğer taraftan tek kalemde 50 milyon verebiliyoruz. Biz Beykoz’daki her şeyi 240 bin vatandaş için değil, dışarıdan yeşili için sahili için doğal güzellikleri için Beykoz’a gelen 10 bin kişi için düzenliyoruz. Beykoz’un planları da buna göre düzenleniyor. Yerli halkı yok sayılıyor. Yapılan inşaatların hepsi yerli halk için değil, dışarıdan gelenler için organize ediliyor.

Murat Aydın hem muhalefet, hem belediye başkanı

Zaman zaman Murat Bey, Belediye Başkanı gibi, zaman zaman muhalefet temsilcisi gibi konuşuyor. Beykoz’da yapılan planlara engel olan CHP grubumudur. Bir plan yapıldı da biz yok mu dedik. Gelin hep beraber yapalım diyor. Biz plan yaptık, siz sanki bizim yaptığımız plana tamam mı diyeceksiniz? Görüş alabilirsiniz, Çevre Bakanlığı bunu kabul edecek mi? Günü kurtarmak adına konuşmak çok şık değil.

AK Parti Grup Başkan Vekilinden CHP’ye cevap

CHP Grup sözcüsü Cemal Yavuz’a AK Parti Grup Başkan Vekili Adem Sefer cevap verdi.

Başkan neden böyle bir yolu tercih ediyor? Yakın zamanda oldu Büyükşehir’de burada onaylanan proje CHP tarafından reddedilmesine rağmen oy çokluğuyla geçildi.

Anıtlar Kurulundan geçtikten sonra, zatı muhteremler ki adları belli. Beykoz üzerinden belli hesapları olan odalar, gidecekler mahkemeye verecekler. Mahkeme başkanının kafasında iki türlü şey olur. Bir Beykoz ve İBB Meclisinden geçmiş bir plan, şerh konmuş bir plan için karar verirken siz nasıl karar verirdiniz bunu düşünmek lazım.

Başkan gelin beraber oturup değerlendirelim, biz bunlara ortak yol bulalım. Kazanan Beykoz halkı olsun. Şu an siyaseten konuşan arkadaşlara siyaset yapmak istemiyorum da 1996’da SİT alanını getiren zihniyet hangi zihniyetti? Mecliste çoğunluğumuz var doğru. Tokatköy Ayazma’da hepiniz bildiği sıkıntılı bir alan var. Bunu milletvekili arkadaşlarla alt komisyondan geçirdik. Tam Meclis gündemine gireceği sırada iki ağaç için Türkiye’yi ayağa kaldıranlara bölgede sarı alanlar için çalışma yaptım nasıl diyebilirsin?

Yakın zamanda Çavuşbaşı ile ilgili planlar Bakan beyin önüne geldiğinde Milletvekiliniz çıkıp Çavuşbaşını talan ediyorlar dediğinde bakanın nasıl imza atmasını bekliyorsunuz?

Haber Merkezi

Beykoz’un yeni teknik patronu Ergün Ortakçı
Önceki Beykoz’un yeni teknik patronu Ergün Ortakçı
CHP Beykoz İlçe Başkanı Dost Beykoz'a konuştu
Sonraki CHP Beykoz İlçe Başkanı Dost Beykoz'a konuştu