Bayraktutan: Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır!

2020-06-05 08:12:10

 Bayraktutan: Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır!

 

Artvin milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, Yusufeli İlçesine bağlı Yaylalar Köyü Adatepe Mahallemizde çıkan yangına ilişkin “Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır” dedi.

 

Bayraktutan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “Artvin Yusufeli İlçemiz Yaylalar Köyü Adatepe Mahallemizde bir evde başlayan yangının, çevredeki evlere de sıçrayarak kısa sürede büyümesi sonucu 7 ev kullanılamaz hale gelmiş müdahaleler sonucu yangın kontrol altına alınmıştır.Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır. Yaraların sarılması adına yetkililerle irtibat halindeyiz. Mahalle sakinlerine ve tüm hemşehrilerime üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi iletirim.” Dedi.

 

Yusufeli Yaylalar Köyünde Çıkan Yangında Büyük Kayıp

Yusufeli Yaylalar Köyü Adatepe Mahallesi’nde 02.06.2020 tarihinde saat 21:00 sıralarında elektrik kontağından çıkan yangında yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken yangın büyük maddi kayba yol açtı. Çıkan yangında 8 bina kül oldu. 14 hane ise yangından etkilendi.

İlk evde çıkan yangının ise İsmail Altunay adlı vatandaşın evindeki elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Bir evde kısa sürede büyüyerek etrafındaki evlere de sıçramasıyla yangın kontrol edilemez boyutlara ulaştı. Ahırdaki tüm hayvanlar telef olmasınlar diye ahırdan çıkarılarak hayvanların yangında zarar görmesi engellendi.

Köylülerin ve Yusufeli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin ilk müdahalesi yangını kontrol altına almaya yetmeyerek yangın diğer evlere de sıçradı. Yangının büyümesine engele olunamadığından dolayı jandarmaya ve Artvin merkez dahil olmak üzere diğer ilçelerdeki itfaiye ekiplerine haber verilerek yangın söndürme araçları Yaylalar Köyü’ne sevk edildi.

Yangın uzun süre sonra kontrol altına alınırken birçok ev kül oldu ve yangın evlerde büyük maddi kayba neden oldu.

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden yangında mağdur olan köylüler için yardım talebinde bulunuyor.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com