Gündem

Bakan Albayrak Açıkladı ! Emeklilik Sistemi Değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak TBMM Genel Kurulunda görüşülen bakanlığının 2020 yılı bütçesi üzerinde bir sunum gerçekleştirdi. Bakan Albayrak açıklamalarında 2002 yılından bu yana Türkiye ekonomisinin gelişimine baktıklarında, en başarılı alanlardan birinin bütçe performansı olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra Bakan Albayrak Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı açıklamalarında emeklilik sisteminin değişeceğini ifade etti.

BAKAN ALBAYRAK’IN AÇIKLAMALARI

Konuya ilişkin Bakan Albayrak’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Bu açığı kapatmak için, emeklilik sisteminin reforme edilmesini oldukça önemli görüyoruz. Yapısal Dönüşüm adımlarımız içerisinde de yer alan bu reform, daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemini vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. Dolayısıyla bu kapsamda, tasarruflar artırılarak dış müdahalelere karşı ekonomimiz daha güçlü hale gelecek.

Ayrıca Bakan Albayrak açıklamalarında Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranına (TLREF) dayalı krediler ve tahvil ihraçlarını yaygınlaştırdıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Ülkemizde iç tasarrufların arttırılması noktasındaki çalışmalarımız devam ederken bu kapsamda dış tasarrufları da ülkemize çekecek çalışmaları ihmal etmiyoruz. Küresel sisteme entegrasyonumuzu güçlendirerek ülkemizin uluslararası sermaye ile etkileşimini pekiştirmekteyiz.”