• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Başkan Yazıcı tarih yazan kahramanları ağırladı

Başkan Yazıcı tarih yazan kahramanları ağırladı
1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 160 Kıbrıs gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından hazırlanan "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" törenle verildi.

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Erhan Aydın, Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hizmet Merkezi Müdürü Sezgin Demir, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Şehit Ve Gazi Aileleri Komisyonu, kurum müdürleri, muhtarlar, şehit aileleri,  gaziler ve aileleri katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi ortak programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hizmet Merkezi Müdürü Sezgin Demir, “Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilerimiz için hazırlanan “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı ”programına hoş geldiniz. Bizler Vatan sevgisi ile yoğrulmuş bir milletiz. Vatan mevzu bahis olduğunda bizim için gerisi teferruattır. Saygıdeğer gazilerimiz sizler de bizim için vatan kadar kıymetlisiniz. Hem vatanımız hem de yavru vatan Kıbrıs için kahramanca fedakarca mücadele ettiğiniz için sizlere minnettarız” dedi.
“Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” programının ev sahiplerinden olan Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yapmış olduğu konuşmada, “ Sizlerin yapmış olduğu şey o kadar kıymetli ki maddi bir karşılığı yoktur. Manevi karşılığının da büyük olduğunu çok iyi biliyoruz. İnsanın en kıymetli varlığı canını, ülkesi ve milleti için feda eden ve bu duyguyu yaşayan yaşatan ve canını gözünü kırpmadan ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sizlere her zaman borçlu kalacağız. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.
Deniz Harp Okulu Komutanı Erhan Aydın, “Fedakarlık timsali kıymetli gazilerimiz tarihten günümüze vatan, millet, bayrak ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu Türk Milletinin bu ulvi değerlerini yaşatmak adına neleri göze alabileceğini çok net ve açık olarak gösterdiniz. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca en ağır ve zor şartlar altında dahi asil milletimizin esareti kabul etmeden ve istiklalinden taviz vermeden yaşamasının temelinde aziz şehitlerimiz ile siz kahraman gazilerimizin temsil ettiği bu anlayış ve ruh vardır. Şehit olan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

abey--(5).jpg
Tuzla Kaymakamı Ali Akça, “Bizler biliyoruz ki vatanımızda ve yuvamızda başımızı yastığa rahat koyabiliyorsak aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin vesilesiyledir. O yüzden başımızın tacısınız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz Anadolu topraklarında hep var olmuştur. Aziz şehitlerimize ve hakka yürümüş gazilerimize rahmet diliyorum. Siz değerli gazilerimize eşlerinizle torunlarınızda sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.
Program sonunda Tuzla Kaymakamı ve protokol tarafından gazilere madalya ve beratları takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113