Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Özçınar o olaya açıklık getirdi: Başkan Soyer’in programına katılmadım çünkü...

Başkan Özçınar o olaya açıklık getirdi: Başkan Soyer’in programına katılmadım çünkü...

Menderes Fırtınası programında Mustafa Ali Fırtına’nın sorularını yanıtlayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ilçeye dair önemli gelişmeleri paylaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in programlarına neden katılmadığını da açıklayan Özçınar, kamuoyunda yanlış bir algı yaratıldığını ifade etti. Programlara katılmamanın siyasi tepki değil planların uyuşmaması olduğunu söyleyen Başkan Özçınar, “Birtakım aksaklıklarımız var. Biz hiçbir zaman siyasi ayrım yapmadık. O yüzden sanki kasıtlı olarak o programlara katılmıyormuşuz tarzında bir yaklaşım var” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2021 - 17:13

EGEPOSTASI- Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, TV35 ekranlarında yayınlanan Menderes Fırtınası programında Mustafa Ali Fırtına’nın gündeme ve Kiraz’a ilişkin sorularını yanıtladı.

İlçeye dair önemli gelişmeleri paylaşan Özçınar, kamuoyunda sıkça gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki programlarına katılmaması konusunda da açıklık getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “Başka bir tarım mümkün” sloganıyla başlattığı İzmir Tarımı projesi kapsamında tarımsal faaliyetleriyle ön plana çıkan ilçeleri sırasıyla ziyaret etti. Başkan Soyer’in ziyaretinin Kiraz ayağını değerlendiren Başkan Özçınar, neden programa katılmadığını açıkladı. Başkan Özçınar, “İzmir büyükşehir Belediye Başkanının Kiraz’da görmek ya da Kirazlılar’ın dertleriyle ilgileniyor olduğunu görmek çok güzel bir şey. Başkanlıkta 7. yılım. Bundan önce Aziz Kocaoğlu’nun programları oluyordu. Tunç Bey’in de programları devam ediyor. Halkımızın yanında olması ve talepleri birebir dinliyor olması çok güzel. Şunu ifade etmek istiyorum. Sıkça karşılaştığım bir soru bu. Sanki Büyükşehir Belediye Başkanı geldiğinde karşılanmadığı ve görüşülmediği şeklinde bazı söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu kesinlikle siyasi algılanmamalı. Çünkü ben Aziz Bey ‘in bütün programlarına sağlığım elverdiğince ya da vaktim müsaitse siyasi program bile olsa ya karşılamışımdır ya da programlarına eşlik etmişimdir. Ama bu dönemde birtakım aksaklıklarımız var. Programların bize ulaşmaması ya da benim haberimin olmaması ve akabinde programa eşlik edememek benim için üzücü bir durum. Büyükşehir Belediye Başkanının son programında da Özel Kalem’im geç saatlerde akşam 22.00-23.00 gibi bir program ulaştığını söyledi. Program saatlerine baktık ve akışı bizim sabah programımızla örtüşmüyordu. Gün içerisinde Tunç Bey’i belediyeye davet etmek için Özel Kalem’i aradık ancak meşgule atıldı. Bir türlü tekrardan irtibat kuramadık. Bu durumda sanki Büyükşehir programlarına katılmıyormuşuz gibi bir algı yaratılıyor. Biz hiçbir zaman siyasi ayrım yapmadık. O yüzden sanki kasıtlı olarak o programlara katılmıyormuşuz tarzında bir yaklaşım var. Ben bunu daha önce Tunç Bey’e de ifade ettim. Kendisi ilçeye geldiği zaman haberim olmadığında ona eşlik etmem ya da karşılamam mümkün olmuyor” ifadeleriyle programlarda yan yana olamamalarının siyasi bir tepki değilden koordinasyonsuzluktan kaynaklandığını söyledi.

ŞANTİYE TAŞINIYOR ÖĞRENCİ YURDU GELİYOR

2019 yılı Şubat ayında Kiraz’da Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi açılmıştı. Üniversitenin ardından ilçede öğrenci yurdunun eksikliği hissedilmeye başlamıştı. Konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özçınar, yeni eğitim-öğretim yılına kadar ilçeye bir öğrenci yurdu kazandırılacağının müjdesini de verdi ve şunları söyledi; “Bu yurt projesi hastane projesinden tamamen ayrı bir proje. Yurt konusunda bir an önce adım atmamız gerekiyordu çünkü önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirmek istiyoruz. Bunun la ilgili de güzel bir çalışma yaptık. Bizim şu anda merkezde mevcut bir şantiye alanımız var. İlk kez de burada açıklıyorum; şantiyede ilçe tarımı ve ziraat odasıyla yürüttüğümüz bir proje vardı. Bu proje kapsamında hayvan pazarını ve şantiyeyi otelin alt kısmı olan bölgemize taşıyoruz. Projeleri, er şey hazır. Hayvan pazarımız ve belediye şantiyemiz yeni bir yere taşınacak. Boşalan alan da öğrenci yurdu yapacağız. Şehrin tam merkezinde olacak. Öğrenciler üniversiteye yakın olsun istedik. Şehrin içinde de hayvan pazarı ve şantiye görsel anlamda hoş değildi zaten. Uzun zamandır düşünüyorduk zaten bunu. Büyükşehir ile de gerekli işlemleri yaptıktan sonra çalışmalara başladık. Ocak ayı meclisinde  bu konuyu gündeme aldık ve plan tadilatına girdik. İnşallah bu ayki meclisten sonra plan onaylanır. Bütçemiz de hazır. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan temin edilecek. İnşallah önümüzdeki seneye kadar 200-300 kişilik bir öğrenci yurduna kavuşmuş olacağız. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.