-

BAŞKAN KOÇAK "PAKETTEN BİZDE BİR ŞEYLER BEKLEDİK"

“Paketten Bizde Bir Şeyler Bekledik, Ama olsun… Yeter ki; devletimiz var olsun, biz yılmadan yıkılmadan üretmeye devam edeceğiz”

BAŞKAN KOÇAK "PAKETTEN BİZDE BİR ŞEYLER BEKLEDİK"
20 Mart 2020 - 09:08
Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak "Çin’den başlayarak dünya geneline yayılan COVİD-19 salgını ile mücadele edilen süreçte gıda güvencesinin sağlanması, yeterli ve kaliteli gıdaya ulaşmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinde diğer sektörlerin ihtiyaçlarının önemli ölçüde rahatlayacağı açıklamalar yapıldı. Bizlerde çiftçiler olarak bu paketten müjdeler bekledik ancak ülkemizin gıda güvencesini sağlayan tarım sektörü bu pakette yer almadı."

Dışarı çıkmaya tedirgin olduğumuz şu günlerde çiftçinin bu dönemde üretmek için kesinlikle, mecburen arazide olması gerektiğini belirten Başkan Koçak;

"Çiftçi şunu çok iyi biliyor ve herkesinde bilmesini istiyor "Biz Üretmezsek Aç Kalırsınız". Genel Başkanımız Sn. Ş.Şemsi Bayraktar'ın da belirttiği gibi çiftçimizin önemli sorunları var; Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel bankalara olan kredi borçları faizsiz ertelenmeli veya yapılandırılmalıdır. Üretimin sürdürülebilirliği için bir defaya mahsus faizsiz kredi verilmelidir.Tarım ve hayvancılıkta kullanılan elektrik borçları ile tarımsal sulama borçları faizsiz olarak ertelenmelidir.Ödenmesi gereken destekler biran evvel ödenmelidir.Maliyetlerin düşürülmesi için elektrik fiyatları başta olmak üzere girdi fiyatları indirilmelidir.



Bağ-Kur prim borçları başta olmak üzere çiftçilerimizin vadesi gelen tüm ödemeleri ertelenmelidir.Yem fiyatları iyileştirilmeli, hayvancılık yapan üreticilerimize yem kredisi verilmelidir. Son zamanlardaki üreticide hayvan fiyatlarındaki düşüşün önlenmesine dair gerekli tedbirler alınmalıdır.



Başkan Koçak, fedakar Türk çiftçisinin en zor dönemde bile canla başla üretmeye, bu süreçte de sofralarımızı donatmaya devam edeceğini belirterek “Paketten Bizde Bir Şeyler Bekledik, Ama olsun… Yeter ki; devletimiz var olsun, biz yılmadan yıkılmadan üretmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum