Bu işin sonu iyi değil!

Koronavirüs salgınının boyutlarını halen idrak edemeyen bazı Gümüşhaneliler hayat normalmiş gibi caddelerde dolaşmaya devam ediyor.

Bu işin sonu iyi değil!
HABERİN GALERİSİ
Bu işin sonu iyi değil!

Bu işin sonu iyi değil!

Koronavirüs salgınının boyutlarını halen idrak edemeyen bazı Gümüşhaneliler hayat normalmiş gibi caddelerde dolaşmaya devam ediyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran, binlerce insanın ölümüne sebep olan, milyonlarca insanın hayat standartlarını değiştirmesine sebep olan yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) Gümüşhane’de bazı duyarsız vatandaşlar tarafından dikkate alınmıyor.

Şuana kadar Gümüşhane’de 2 ölümün gerçekleştiği hastalığın en önemli tedbirlerinden birisi olan ve kamu yönetiminin zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın uyarısının dikkate alınmamasının sonuçlarının ağır olacağı değerlendiriliyor.

Devletin en yetkili isimleri ve uzmanlarının yanısıra Valiliğin de aldığı ‘dışarıya çıkmayın’ uyarısına kulak tıkayan, devletin aldığı kararları hiçe sayarak hem kendi hem toplum sağlığını riske eden sorumsuz bireylerin cirit attığı Gümüşhane sokakları havanın sıcak olduğu anlarda dolup taşıyor.

Emniyet görevlilerin resmi araçlarından gün boyu zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın anonsları bir kulaklarından girip öbür kulaklarından çıkan Gümüşhanelilerin bu tavrı sosyal medyada da eleştiri konusu oluyor.

“Tavuk gibi ölür gidersiniz”

Bazı vatandaşlar sosyal medyada “Gurbetçiler İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Ankara, Samsun vs. İllerden mikrobu alıp Gümüşhane caddelerinde geziyorsunuz. Gümüşhane dersin İstanbul olmuş kalabalıktan geçilmiyor oturun evinizde burada yeterli hastane yok tavuk gibi ölür gidersiniz” yorumları yaparken özellikle Atatürk Caddesindeki yoğunluk şaşırtıyor.

Gençlerin de kümeler halinde caddede gezdiği Gümüşhane’de bu esnada sosyal mesafe kurallarına da uyulmadığı gözlendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Esra.
Esra. - 4 yıl Önce

Ne bekliyorsunuz ki insanlar o kadar rahat ki 1 kişiyi maskeli gören yolunu degistiriyor,kahvehane çay ocakları kapandı okey masalari evlerde kurulmaya başlandı.marketler hala ağzına kadar dolu güya belli bir müşteri sayısı belirlenip ona göre müşteri alinacakti bırakın müşteri sayısını herkes dip dibe duruyor ve hiçbir koruyucu önlem yok.herkesin çoluğu çocuğu ailesi var kendinizi düşünmüyorsanız karşınızdakini düşünün diyecem ama kime ne diyorsun değil mi

Salih emir
Salih emir - 4 yıl Önce

Gmüşhane halkı çok laftan anlıyormuş, medeniyet kokuyormuşcasına başka illere bok atmayın. Gümüşhane halkının böyle şeyleri düşünecek, anlayış gösterecek, altın kalpliliği, güler yüzü olmadığını orada benim gibi yaşayan bilir.

Esma
Esma - 4 yıl Önce

Polis gördüğü yerde uyarmayip ceza yazsın boş gezenleri

Evdekal gumushane
Evdekal gumushane - 4 yıl Önce

Peksimet yeyin gardaşlarım çıkmayın dışarı:) YMD

Inşallah duzelir
Inşallah duzelir - 4 yıl Önce

Mikrop bulaştıktan sonra hiç gerek yok önlem almaya benim ailem.evinden çıkmıyor dayılar dedeler caddeden geri gelmiyor tuhaf valla 2 ay sokağa çıkma yasağı bu işi kökten bitirir inancındayım 2 aylık erzak veya as evi gıdayı dağıtsın bu Is bitsin yoksa hepimiz perişan edecek dedeye diyom.neden dışarıdasın canım istiyor tarım il müdürlüğü karşısı bakkal var adam 65 üstü bakkalda Napiyon burda canı sıkıyor dükkan açıp kapatıyor olmaz böyle saçma düşünceler hepimizi risk ediyor

Esra.
Esra. - 4 yıl Önce

Dun o kadar açıklama yapıldı veriler paylaşıldı.bizim insanımız malesef yine caddelerde.12 vaka nedir ya tüm nüfus enfekte olsa umurlarinda değil.kafatasinin içinde ne taşıyorsunuz merak ediyorum.girin su lanet olası evlerinize.calismak zorunda olanlara sözüm yok.saymaya sovmeye gelince telefon elinizden düşmüyor.asil şimdi konuşma zamanı arayın sevdiklerinizle telefonla konusun.su anda ailseyle evinde olup yeterki canım sıkılsın diyen milyonlarca insan var.o kadar hasta var o kadar ölüm var niye ders almıyorsunuz yeter artık ya.

Mutlu Okumuş
Mutlu Okumuş - 4 yıl Önce

Yorum yok gibi kendini bilmezlik cahiliyet

SIRADAKİ HABER