Amasya İtimat

BAŞKA ÇARESİ KALMADI…

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünce ilçemiz giriş kavşağında geçtiğimiz yıl değiştirilen tabela kafa karışıklığına neden oluyor. Daha önce tabelada mavi üzerine beyaz ”Alpaslan Müzesi Şehir Merkezi Taşova” yazarken, yeni yön tabelasında: ”Otogar Şehir Merkezi Alpaslan” yazısı bulunuyor.

İlçemize ilk kez gelen misafirler Taşova yazısını kavşakta görememesi bir kaç kilometre daha fazla yol katetmesine neden oluyor.

19 Ocak 2021 günü Vali Mustafa Masatlı başkanlığında yapılan ve Resmi kurum bölge müdürleri ile il müdürlerinin katıldığı “İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı”nda Gazetemiz adına söz alan Ahmet Günaydın,  ilçemiz giriş kavşağında Taşova yazısının olmaması konusunu Karayolları 7. Bölge Müdürü Rifat Sülez’e sormuştu. Cevaben; Taşova giriş kavşağındaki Taşova isminin yer almaması konusunda CİMER’e de başvuru yapılmış, Alpaslan yolu Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü uhdesinde bağlantı yolumuz olduğu için Alpaslan isminin kaldırılamayacağı, Taşova yazısının tabelada yer alamayacağı ifade edilmişti.

Bu kafa karışıklığına son vermek için tek yol kalıyor. Son yıllarda moda haline gelen, ilçe ve illerin giriş veya meydanlarına  yapılan, madeni eşyadan yapılmış kent ismini dikmek.

İlçemiz kavşağındaki tretuvar ile çevrili yeşil alan, iki metre boyunda, bir buçuk metre aralıklarla T A Ş O V A tabelasını bekliyor…

 

Yorum Ekle