Düzce’de ve ülke genelinde meydana gelen olaylarda görev verilmesini beklemeksizin harekete geçen ve başta kayıpların bulunması olmak üzere birçok alanda başarılı çalışmalar yapan Düzce’nin gönüllü arama kurtarma ekibi DAKE, Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından 2 ekibiyle birlikte bölgeye hareket etmişti.



Deprem yaşamış şehrin kurtarma ekibi olarak deprem alanındaki tecrübesini Elazığ’da da kullanan DAKE ekipleri yapılan arama-kurtarma çalışmalarında çöken 5 binanın 2 tanesinde kurtarma çalışmalarında yer almış ve enkaz altından 2 yaralının sağ çıkartılmasında çalışmıştı. Ayrıca enkazlar da yaşamını yitiren 7 kişinin de cansız bedenlerine ulaşan ve çıkartan DAKE ekipleri, yaptığı başarılı çalışmaların ardından Düzce’ye döndü.



Düzce’ye dönen DAKE ekiplerini Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı makamında kabul etti. Ekiplere Elazığ’da yaptıkları başarılı çalışmalar için teşekkür eden Vali Dağlı "Elazığ’da güzel bir çalışma yaptınız. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler, orada sizlerin sırtındaki Düzce yazısını görünce gururlandık. İnşallah daha kötü felaketler ile karşılaşmayız. Burada sel felaketi yaşamıştık. Orada da sizler çok büyük çalışmalar yaptınız. Ekip olarak çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Allah böyle dertleri bizlere yaşatmamasını diliyorum. Bu arkadaşlar profesyonel ama daha önemlisi gönüllüler. İnsani duygu ile bu işi yapıyorlar. Bunun güzelliği burada. Bizde deprem görmüş bir şehiriz. Bu arkadaşlar ile beraber ortak bir çalışmamız oldu. Tabii bu çalışmaları arttırmamız gerekiyor. Şuan ekip 60 kişi. Bunu arttıracak gönüllülerin Düzce’de olduğunu tahmin ediyorum. Bu sayıyı daha da arttırmamız lazım. Afetlerle yaşamayı öğrenmemiz lazım. Sizde bu konuda örnek teşkil ettiniz. Düzce’mizde potansiyel daha fazla" diye konuştu.
 


Son olarak Vali Dağlı, DAKE personeline başarı belgesi takdim etti. Program toplum fotoğraf çekimi ardından sona erdi.