Bartın'da tartışmaya neden olan karar

Plajlar tatile gelene serbest, evi olana yasak!

Alınan karara tatil bölgelerinde evi olan vatandaşlardan tepki geldi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar sonrası Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, “27-28 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan YKS sınavı nedeniyle ilimizde uygulanacak kısıtlama saatlerinde günübirlik plajlara seyahat etmek mümkün olmayacak, otel, motel ve pansiyon ruhsatlı tesislerde kalanlar plajlardan yararlanabileceklerdir.
Kolluk kuvvetleri tarafından ruhsatlı tesislerde kalınıp kalınmadığının kontrolünün yapılacağı, evlerinde kalanların ise bu kapsam dışında olmaları nedeniyle kısıtlanan gün ve saatlerde plajlardan yararlanamayacakları kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Evi olanlar plajlara inmek istiyor

Bartın’da sahil bölgesinde yaşayan vatandaşlar, tatil için gelenlere açık olan plajların evlerinde kalanlar için de uygulanmasını istiyor.

Bu hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı nedeniyle ilimizde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde günübirlik plajlara seyahat etmek mümkün olmayacak. Ancak otel, motel ve pansiyon gibi ruhsatlı tesislerde kalanlar plajlardan yararlanabilecek, evlerinde kalan vatandaşlar kısıtlamanın olduğu gün ve saatlerde plajlardan yaralanamayacak.

Bu karara Bartın’da sahil bölgesinde yaşayan ve evi bulunan vatandaşlar, Otel, motel ve pansiyon gibi tesislerde kalanlar için alınan kararın kendileri için de uygulanmasını bekliyor.
Önceki dönem Bartın Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Hüseyin Çetin, Vali Sinan Güner’e çağrı yaparak sosyal medya hesabından şunları paylaştı.
“Sayın valim, Valilik makamından gelen bu açıklama için teşekkür ediyorum. İnkumu’nda evi olan bizler neden kapsam dışı kaldık. Dışardan otellerde kalan doğru bir kararla rahatladı. Sayın valimden ricamız biz evde kalan vatandaşlarda bu haktan yararlanmak isteriz. Bir kısım vatandaş denizde iken yerli vatandaş evde hapis olursa adaletli olmaz gibime geliyor. Yetkili sayım valimden müjdeli haberi bekliyoruz.”
Bu tepkilerin ardından gözler Bartın Valisi Sinan Güner’e çevrildi.
 

Bakmadan Geçme