Gündem

Bakan Koca salgında 5 ilin pik seviyesine ulaştığını açıkladı! İşte o 5 il..

Düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Türkiye’nin salgındaki son durumunu değerlendirdi. Özellikle sıraladığı 5 ilde hastalığın pik seviyesine ulaşmak üzere olduğunu belirtti.

5 İL SIRALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün saat 17.00’de düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye’nin koronavirüs karşısındaki son durumunu değerlendirdi. Bakan Koca, sıralamış olduğu 5 ilde hastalığın pik seviyesine ulaştığını belirtti. Bakan açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Diyarbakır, Adana, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa başta olmak üzere bazı yerlerde hastalık pik seviyesine ulaşıyor. Buralardaki vaka artışlarının ancak tedrbirlerin gücüyle azalacağını düşünüyoruz. Mevcut durum Türkiye ortalamasına ilişkin genel dağılımından çok belli şehirlerde artışlardan kaynaklanmaktadır.

Bakan Koca salgında 5 ilin pik seviyesine ulaştığını açıkladı! İşte o 5 il..

SONBAHAR İÇİN..

Hastalığın yükselişte olduğu ülkelerin sonbahar mevsimi için karamsar olduğunu ifade eden Bakan Koca, Türkiye’nin de bu durumu hesabı katması gerektiğini belirterek, şu ifadeyi kaydetti:

“Hastalığın tırmanışta olduğu ülkeler sonbahar için karamsar. Bunu bizim de hesaba katmamız kaçınılmazdır. Mücadelemizi verirken hayatın da hakkını verelim. Yeter ki kurallara uyalım. Mücadele gücüne iyimserler, yaşamı sevenler sahiptir.. Üzerimizde bir yorgunluk var. Bunun nedeni bu salgındır. Yorgunluğu üstümüzden atalım, mücadelemizi koruyalım. Salgına karşı 83 milyon bir olalım.”