Ziyarette Memur-Sen'e bağlı sendikaların Manisa şube başkanları da hazır bulundu. Ziyarette Başkan İrğat, Türkiye'nin birlik ve beraberliği adına Vali Güvençer'e Türk bayrağı hediye etti.
Vali Güvençer, Memur-Sen'in hem toplum nezdinde hem de tüm kamu çalışanları nezdinde özellikli, ciddi bir temsili ağırlığının olduğunu kaydetti. Vali Güvençer, "Bayrak hediye ettiniz. Belki bu kamu çalışanlarının milleti temsil eden bayrak karşısındaki hizmet ve sadakat yükümlüğünün bir hatırlatılmasıydı" dedi.
Geçmişte de bu millete hizmet etmenin bir vatan borcu, bir vatandaşlık borcu olduğunu ifade ettiklerini vurgulayan Güvençer, "Öyle görülüyor ki 15 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte özellikle o gün yaşanan süreçte milletin gösterdiği o büyük feraset, basiret, büyük kahramanlık, cesaret, sahiplenme ve aidiyet duygusu bunun dışa vurumu biz kamu hizmetkarlarını her zamankinden daha fazla millete karşı borçlandırdı. Her şey yüzde 100 mükemmel değil. Ama insanların gösterdiği bu duruş karşısında hepimizi sorumluluklarımızı bir kez daha gözden geçirmek zorundayız. Keşke bedensel ve zihinsel gücümüz daha fazla olsa. Hizmet edebilme günümüz daha fazla olsa. Bu insanlara daha çok hizmet edebilsek. Gücümüzü ve zamanımızı doğru kullanmalıyız" diye konuştu.
Kamunun gücünün millete dayandırıldığı takdirde o kaynağın ne kadar güçlü olduğunu herkesin görebileceğini vurgulayan Vali Güvençer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Güçlerimizi doğru yönde birleştirebilirsek, doğru zamanda ağırlık verebilirsek güçlerimiz artacak. Sayımız hızla katlanacak. Güçlerimizi iyi niyetle, sağlam bir iradeyle birleştirirsek ve gerçek güç sahibinden dilersek sinerjinin ötesinde bir de bereket doğacaktır inşallah."
Sendika adına Vali Güvençer'e teşekkür eden Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, sendikaların bir olmayı, birlikte olmayı amaç edinen kuruluşlar olduğunu söyledi. Memur-Sen olarak sendikacılığı bir ücret sendikası olarak görmediklerini ifade eden İrğat, "Hizmet sendikacılığıyla, sosyal sendikacılığıyla taçlandırmayı kendimize hedef olarak belirledik. Birtakım konularda milletin yanında olmayı düstur edindik. Bu millete hizmet eden herkese elimizden geldikçe omuz vermeye gayret ettik" dedi.
15 Temmuz'da test edildiklerini ve bir imtihan verdiklerinin altını çizen İrğat, "Allah şükürler olsun Memur-Sen bu imtihanda üzerine düşeni yaptı. Gördüğümüz işaretler bu şerden bir hayır çıkacağı yönündedir. Memur-Sen olarak bu terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum. Kamu çalışanları olarak bu millete daha fazla hizmet itmek için çalışacağız. Hep birlikte daha güzel bir Türkiye olarak insanların, Müslümanların ümidi olarak devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim