Haber: Ahmet Ünsal
Kendi engel durumunu unutarak amansız bir hastalığa yakalanan sağlıklı babası Ahmet Yurtkölesi’ne de hayatta kaldığı süre içerisinde moral kaynağı olmayı da başaran ve yaptıkları her daim Engellilere örnek olan Sefa ayağıyla yazdığı ‘Hayatın Sefası’ isimli kitabını bastırdı, imza gününde de kitabını yine sol ayağıyla okurları için imzaladı.

Nadir görülen Tar sendromu nedeniyle el ve ayaklarını büyük ölçüde kullanamayan yüzde 98 bedensel engelli Sefa Yurtkölesi, azmiyle örnek oluyor. Engelli tek tek aşıp girdiği Berezilya’daki Ularlararası yarışmalarda aldığı madalya ile milli yüzücü olan, devlet memurluğuna girip kendi parasını kazanan 23 yaşındaki Sefa, sol ayağıyla 6 ayda yazdığı kitapla hayat hikayesini ölümsüzleştirdi. Engelinin kölesi değil efendisi olmayı kendisine prensip edinen ve Motivasyon konuşmaları da yapan Sefa Yurtkölesi, 6 ayda yazdığı 100 sayfalık kitabıyla insanlara sabırlı olmayı ve şükretmeyi anlatıyor.


Hayatı hep mücadeleyle geçen Sefa Yurtkölesi bu mücadeleden zaferle çıktı. Okul hayatı boyunca zorlandı, ona inanmayanları kazandığı başarılarla neler yapabileceğini gösterdi. Yüzme sporunda gösterdiği başarıyla milli takıma girdi ve Türkiye şampiyonalarında birçok birincilik kazandı. 


Sefa engellerle başa çıkmanın yollarını ve başarısının sırrını da motivasyon konuşmaları yaparak herkese anlatıyor. Üniversite, lise, hastanelerde düzenlenen konferanslarda konuşmacı olarak katılan Yurtkölesi, “1,5 yıldan bu yana konferanslar veriyorum. Şükretmeyi, neler başarabileceklerinin farkında olmalarını öğretmeye çalışıyorum. Özellikle gençler bunu anlasın istiyorum” dedi. 


6 AYDA AYAĞIYLA YAZDI
Yazarlığa da adım atan Yurtkölesi, yaşadıklarını, hayallerini ve mücadelesini 6 ayda kitaba dönüştürdü. Sol ayağıyla kitabını yazan Sefa, “Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nde santralde çalışıyorum. Çalışırken, santral görevimi teşkil ederken bir yandan da oturup masada ayağımla, sol ayağımla yazmaya başladım. 6 aylık bir sürede kitabımı bitirdim. Basımıyla ilgili sıkıntılar yaşadım ama Gençlik Spor Bakanlığı kitabın basımını üstlendi. 
Kitabın basımı da oldu, kitabın adını ‘Hayatın Sefası’ adı koyduk. Büyük bir ilgi gördü. Ben 24 yaşındayım. Yüzde 98 bedensel engelliyim. Profesyonel milli yüzücüyüm. Aynı zamanda bir yazar oldum, aynı zamanda motivasyon konuşmacısıyım ve aynı zamanda devlet memuruyum. Ben 24 yaşında yüzde 98 engelli olup da 4 kulvarda birlikte farklı alanlarda büyük başarılar elde edebiliyorsam demek ki sağlıklı insanlar neler yapmaz. Yeter ki istek ve sevmek olsun bir işi yaparken” dedi. 


ŞÜKRETMEYİ ÖĞRETMEK İSTİYOR
Sefa, kitabını yazarken hiç zorlanmadı. Bin adet basılan kitap çok fazla ilgi gördü. Sefa Yurtkölesi vazgeçmemeyi, inatla mücadele etmeyi anlatan kitabının gençlere örnek olmasını istiyor. Sefa Yurtkölesi, “Kitabı yazmak açıkçası  benim için zor değildi. Nasıl insanlar doğduktan sonra elini kullanmayı keşfediyor ben de zorunlu olduğum için ayağımı kullanmayı keşfettim. Bunu kitabımda da anlatıyorum. Sol ayağımla birlikte yazdım ben bu kitabı ve bir sıkıntı yaşamadım. Rahat bir şekilde yazdım. Bir problemle karşılaşmadım. Kitap şuanda çok beklediğimden açıkçası çok daha üst seviye bir ilgi görüyor. Bu kitabı okuyan insanlar şükretmeyi öğrensin. Sabırlı bir şekilde davranılması gerektiğini insanlara aktarmak istiyorum. Gençlerimize aslında daha çok yönelik bir de bu tarz bir kitap. Gençlerimizin neler başarabileceğini, hayatta ne kadar zorlukla karşılaşırsa karşılaşsınlar hiçbir şeyden vazgeçmemeleri gerektiğini anlatmaya çalıştım kendimce. Hangi zorluk olursa olsun, imkansızı başarmanın ne demek olduğunu bu kitapla birlikte gençlerimize anlattım” diye konuştu. 


SOL AYAĞIYLA İMZALADI
Kitabını çıkaran Sefa Yurtkölesi imza günü de düzenledi. Engelleri aşan Sefa’ya kitabını imzalatmak isteyenler sıraya girdi. Sefa da, sol ayağıyla yazdığı kitabını yine sol ayağıyla imzaladı. Kitabı imzalatanlar da engelli Sefa’nın azmine hayran olduklarını anlattı. 
Sefa, dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren annesi Zeynep ve bir süre önce yakalandığı hastalıktan dolayı yaşamını yitiren babası Ahmet’in ve ağabeyi Emre Yurtkölesi’nin yaşamı boyunca kendisine çok şeyler kattığını dile getirdi.
Ailesinin kendisinin hayata sıkı sıkı sarılmasıyla girdiği tüm zorlu süreçlerden yılmadan geçerek onların gururlanmasına neden olduğu içinde çok mutluğu olduğunun altını da çizen Sefa Yurtkölesi; “Tüm bunların başarmış olmam. Hayatının son anlarında gören babam için ayrıca çok mutluyum. Benim kitap yazabildiğimi, bir şeyler başarabildiğimi görmüş olması onun biraz daha aramızda kalmasına vesile olmuş olması hem onu hem de bizleri çok mutlu etti. Mekanı cennet olsun onu her zaman saygıyla anacağım” şeklinde ifade etti.

Editör: TE Bilişim