Cem Kerpiççiler Avcı inşa eder sabır ister
HABERİ PAYLAŞ

Avcı inşa eder sabır ister

2011’de başına geçtiği A Milli Futbol Takımı’nı 2013’te bırakmak zorunda kalmıştı. İstediği gibi bir performans yakalayamamıştı. 1 Haziran 2019’da Beşiktaş ile resmi sözleşme imzalayan Abdullah Avcı’nın Siyah-Beyaz serüveni ise 239 gün sürmüştü. 28 maçta 14 yenilgi yaşayan Abdullah Avcı için teknik direktörlük dönemine ait iki büyük hayal kırıklığı işte belki de bu iki dönemde yaşandı.

Fakat görülmeyen, üzerinde konuşulmayan konu Abdullah Avcı’nın mili takımın ardından döndüğü ‘eski evi’nde sabrederek inşa ettiği düzen ve hayal kırıklığının ardından kendisine güvenildiğinde, istikrarlı bir yükselişin mimarı olması. Medipol Başakşehir, Abdullah Avcı yönetimindeki son dört sezonun tamamında ligi ilk dört sırada bitirdi. Kurumsal yapı, kendisine olan sonsuz güven Abdullah Avcı’nın tıkır tıkır işleyen bir ekip kurmasını sağladı.

Haberin Devamı

Sistemler ve sayılardan çok oyunu bölgeler üzerinden okuyan Abdullah Avcı, “4-2-3-1, 4-4-2... Bunların hepsi 7-8 veya 10 metrelik mesafelerdir baktığınızda. Bende bölgeler hiç karışmaz. Çok karıştığı zaman benim de kafam karışır. Onun için saha bölünmüştür; herkesin kendi bölgeleri vardır” diyerek oyuna bakışını da gayet sarih özetliyor aslında.

Adı Fenerbahçe teknik direktörlüğü adayları arasında geçen Abdullah Avcı’nın, göreve geldiği takdirde çok büyük bir avantajı da olacak. Sportif direktör olması muhtemel gözüken Emre Belözoğlu ile birlikte Medipol Başakşehir’de iyi bir dönem geçiren ikili Fenerbahçe’de sabredilirse başarılı işlere imza atabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder