SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atık Suların Yüzde 99.4'ü Arıtıldı

0
Güncellendi - 2019-10-19 23:05:33
Atık Suların Yüzde 99.4'ü Arıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılına ait Belediye Atık Su İstatistiklerine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Malatya'da yaklaşık 47.1 milyon metreküp atık suyun yüzde 99.4'ünü oluşturan 46.8 milyon metreküplük kısmının arıtıldığı öğrenildi.

TÜİK açıklamasında Türkiye geneli ile ilgili olarak da şu bilgilere yer verildi:

"Belediyeler tarafından 4,8 milyar m3 atıksu deşarj edildi

Tüm belediyelere uygulanan 2018 yılı Belediye Atıksu İstatistikleri Anketi sonuçlarına göre, 1 399 belediyeden 1 357'sine kanalizasyon şebekesi ile hizmet verildi. Kanalizasyon şebekesi ile toplanan 4,8 milyar m3 atıksuyun %46,9'u akarsuya, %40,7'si denize, %3,1'i baraja, %1,4'ü göl-gölete, %0,4'ü araziye ve %7,5'i diğer alıcı ortamlara deşarj edildi.

Deşarj edilen atıksuların %88,3'ü arıtıldı

Kanalizasyon şebekesinden deşarj edilen 4,8 milyar m3 atıksuyun 4,2 milyar m3'ü atıksu arıtma tesislerinde arıtıldı. Arıtılan atıksuyun %47,9'una gelişmiş, %27,6'sına biyolojik, %24,2'sine fiziksel ve %0,3'üne doğal arıtma uygulandı. Arıtılan atıksuyun %45,1'i akarsuya, %44,5'i denize, %2,5'i baraja, %1,2'si göl-gölete, %0,3'ü araziye ve %6,4'ü diğer alıcı ortamlara deşarj edildi. Arıtılan atıksuyun %2,3'ünün sanayi, tarımsal sulama vb. alanlarda yeniden kullanıldığı belirlendi.

Atıksu arıtma işlemleri sonucunda 319 bin ton (kuru madde bazında) atıksu arıtma çamuru oluştuğu tespit edildi.

Kanalizasyon şebekesi ile belediye nüfusunun %90,7'sine hizmet verildi

Kanalizasyon şebekesi ile hizmet verilen belediye nüfusunun toplam belediye nüfusu içindeki payı %90,7 olarak tespit edildi. Atıksu arıtma tesisleri ile hizmet verilen belediye nüfusunun toplam belediye nüfusuna oranı ise %78,7 olarak hesaplandı.

Deşarj edilen kişi başı günlük ortalama atıksu miktarı 188 litre olarak hesaplandı

Belediyeler tarafından kanalizasyon şebekesi ile deşarj edilen kişi başı günlük ortalama atıksu miktarı 188 litre olarak hesaplandı. Üç büyük şehirde ise günlük kişi başı ortalama atıksu miktarının İstanbul için 262 litre, Ankara için 126 litre ve İzmir için 176 litre olduğu tespit edildi."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Bozdepeli (4 yıl önce)
    Kendi ayağina sıkan tek miĺletiz herhalde,benim zoruma giden kamu spotu diye reklam ustune reklam izliyoruz su hayattir,bilincli tüketelim israf etmeyelim vs.... demekki reklam izliyoruz bilincli bişekilde bu reklamlar yapiliyor milleti reklamlarla kandırıyorlar yetkililerden istegim şahnahanin darendenin sularinin tekrar eski si gibi tekrar temiz halinin reklamini izletin yani icraat icraat istiyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasim Gürbüz (4 yıl önce)
    En basit örnek gidin Darende de tohma ya yakin olan benzinliklere bir bakin bakalim köpükle yiıkanan araçların köpüğü yağı pisliği nereye akıyor Direkt tohmaya akıtılıyor ve sabunun suda yaşayan canlılar ğzerindeki etkisini bir araştırın ve insanlığınızdan utananın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yelken (4 yıl önce)
    Gidip bi Şahnahan deresine baksınlar bi bakalım gözlerde sıkıntı var galiba halen kap kara su akıyor orda burda nasıl bir arıtma işlemi yapıyorlar acaba????
    0
    0
    Yanıtla