Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Bir Aksaraylının Ankara'da Göz Kamaştıran Başarısı Seninle Gurur Duyuyoruz Ahmet Dabanlı

Bir Aksaraylının Ankara

Ankara ODTÜ Teknokent’teki ofisinde 2003 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Başarsoft’un Ar-Ge Merkezi 2016 yılı sonunda faaliyete geçti. Ankara’daki Ar- Ge Merkezi’nde yaklaşık 70 kişilik bir ekip ile çalışmalarını sürdüren Başarsoft, 2019 yılında İstanbul Ofisini de Ar-Ge Merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Başarsoft’un kuruluşundan bugüne değişmeyen hedefi, hiç çalışma yapılmamış teknolojik alanların Türkiye’de başarılı uygulamalarını yapmaktır.

Başarsoft Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Dabanlı şunları söyledi: “Başarsoft Ar-Ge Merkezi’mizde helikopter ve benzeri sistemlerden gelen anlık video görüntülerin harita üzerine aktarılması (Video2Ortho), rüzgar ve yağış erozyonu, telekom CBS , e-belediye gibi bir çok projeyi gerçekleştirdik ve geliştirmeye de devam ediyoruz. Yapıtığımız çalışmalarda bilgi sisteminin yanına harita üzerinde analiz yapma ve karar verme süreçlerini de ekliyoruz. Böylece daha önce mümkün olmayan, coğrafi ilişkili listede alt alta gelmeyen verilerin haritada yan yana gelmesi ile doğru etkili karar alınmasını sağladığımız gibi, entegre sistemler ile tek kaynaktan üretilen verilerin tek ve doğru versiyonu olmasını sağlıyoruz. Bu da iş kalitesini, hızı ve etkinliği artırıyor. Geliştirdiğimiz sistemlerde kullanıcıların tüm teknolojiyi bilmeleri ve öğrenilmesi için aylar/yıllar alan süreyi en aza indiriyoruz. Basit, sade, etkin, hızlı ve kontrollü sistemler yaparak bilginin en altta operasyonel ve bireyselde kontrolü yapılırken, üst yönetimin isteyeceği raporların hızlıca oluşmasını sağlayacak sistemler kuruyoruz.

-Yurt dışı pazarlarında daha da ekin olmak için ABD’de ofis açtık
Başarsoft kuruluşundan bu yana konumsal bilgi teknolojileri diyebileceğimiz, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Entegre Akıllı Alltyapı Şebeke Yönetimi, Navigasyon, Konumsal Bazlı Servisler, Coğrafi İş Zekası , Rota Optimizasyonu gibi alanlarda çözümler, projeler, ürünler geliştiriyor. Bu geliştirilen uygulamalar ile elektrik, gaz, su , telekom, banka, sigorta, perakende, kargo, lojistik, gibi bir çok alanda çözümler sunuyoruz.
Bu ürünlerin tüm dünyada pazarlaması için de ABD’de ofis açtık. Afrika ve Avrupa’da ise bir çok ihalede yer alarak iş geliştirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

-Türkiye’nin güçlü ekonomi ve güçlü savunmaya sahip olması için tek çıkış yolu ‘güçlü özel sektör’
Başarsoft olarak teknoloji geliştirdiğimiz alanlarda çok önemli problemleri çözdüğümüzü hem piyasadan hem de global fuarlardan görüyoruz. Türkiye’nin güçlü ekonomi ve güçlü savunmaya sahip olması için tek çıkış yolu güçlü özel sektördür. ‘Yerli ve milli’ söylemlerinin neden gerçekleşemediğinin sebeplerini araştırıp, çözümleri sunmak ve firmalarımızın teknoloji alanında globalde en yukarılara çıkması için strateji oluşturmamız gerekiyor. Bizler de firma olarak söz konusu stratejilerin oluşturulmasını ve Ar-Ge desteklerinin artırılarak devam etmesini bekliyoruz.

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli