05.12.2019 günü bir iş yerinden yaklaşık değeri 15.000 TL olan 1 Adet Vailant Marka Kombi, 4 Adet Kalorifer Peteği, 28 Adet Avize Sarkıtı, 4 Adet Duvar Apliklerinin çalınması ve işyeri içerisinde bulunan yaklaşık değeri 15.000 TL olan eşyalara zarar verilmesi neticesinde meydana gelen “İşyerinden- Kurumdan Hırsızlık, Mala Zarar Verme Olayı ve Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi” olayı ile ilgili olarak;

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Oto Hırsızlık Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalarda, iş yeri içerisinde bir adet parmak izi elde edilmiş, parmak izinin yapılan sorgulamasında hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı olan, Y.Ö. isimli şahsın olduğu tespit edilerek yakalaması yapılmıştır.           

Y.Ö. isimli şahsın yapılan sorgulamasında olayı arkadaşları M.K., A.E. ile birlikte gerçekleştirdiklerini, çaldıkları eşyaları ise M.K., İ.K. ile birlikte M.T. isimli hurdacılara sattıklarını beyan etmesi üzerine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda M.K., Y.Ö. ve A.E. yakalanarak gözaltına alınmış, Suça konu eşyalar geri dönüşüme gönderildiğinden temini mümkün olmamıştır.

İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi olayı ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından mevcutlu olarak adli mercilere sevki yapılan M.K., Y.Ö. ve A.E. isimli şahıslar tutuklanarak İlimiz Cezaevine teslim edilmişlerdir.