ARTVİN BELEDİYESİ CAMİLERİ DEZENFEKTE EDİYOR

2020-05-30 08:15:03

ARTVİN BELEDİYESİ CAMİLERİ DEZENFEKTE EDİYOR

Artvin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 29 Mayıs itibariyle kademeli olarak yeniden ibadete açılacak olan camilerde dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

Artvin Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri, vatandaşın ibadetini güvenli ve sağlıklı şekilde yapılabilmesi için camilerde ve toplu namaz kılınacak açık alanları dezenfekte ederek sosyal mesafe noktaları oluşturuyor.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı; ‘Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi’ genelgesine göre;

29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle ve ikindi namazları cami içerisinde cuma namazları cami avlularında sosyal mesafe noktalarına uyularak cemaatle kılınabileceği kararı alındı.

Genelge kapsamında, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için cami ve mescitler açık tutulacak.

Artvin Merkezde Cuma Namazının Kılınacağı Yerler

Cuma namazı; Merkez Camii, Balcıoğlu Camii, Sanayi Camii, Çayağzı Mahallesi Salih Bey Camii, Yeni Mahalle (İskebe) camilerin açık alanının yanı sıra kapalı pazar yeri, İmam Hatip Lisesi Bahçesi, otopark alanı (Eski Artvin Lisesi) ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde kılınacaktır.

İbadet Yapacak Vatandaşların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

29 Mayıs itibariyle kademeli olarak yeniden ibadete açılacak olan camilerde vatandaşların, camilerdeki müştemilat ve şadırvanlar kapalı olacağından abdestlerini evlerinde alıp gelmeleri, cami de bulundukları süre içerisinde maske takmaları, öğle ve ikindi namazı ile Cuma namazı için camiye gelen vatandaşların şahsi seccadelerini yanılanlarında getirmeleri gerekmektedir. Cami giriş ve çıkışlarında sosyal mesafeye dikkat etmeleri, namaz öncesi ve sonrası tokalaşmaktan kaçınmaları, sokağa kısıtlaması bulunan ve hastalık belirtisi taşıyan vatandaşların camilere gelmemeleri gerekmektedir.

Koronavirüs’ün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden bu yana temizlik ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Demirhan Elçin "29 Mayıs tarihinde ibadete açılacak olan camilerimizde dezenfekte çalışmalarına başladık. Camilerimize ibadete gelen, Hemşehrilerimin özellikle maske, sosyal mesafe kuralları konusunda çok hassas olmalarını rica ediyorum." dedi.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com