DSP Keşan İlçe Başkanı Karatepe, gündemi değerlendirdi:

HABER MERKEZİ

DSP Keşan İlçe yönetimi ile birlikte açıklama yapan Karatepe, ilk olarak koronavirüs salgını ile mücadele sürecine değindi.

SAY SAY BİTMEYECEK SIKINTILAR HÜKÜMET TARAFINDAN KARŞILIK BULMAMIŞTIR”

Pandemi sürecinde, halkın çaresizliği yaşadığını dile getiren Taner Karatepe, “Halkımızın yaşadığı çaresizlik maddi manevi yalnızlık bizleri de bir şeyler söylemeye mecbur bırakmıştır. İlk olarak Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan bu bulaşıcı hastalık şu ana kadar 30 bin can aldı. Her ülke kendi sosyal ve ekonomik farklılıklarına göre tedbirler aldı. Bazı ülkeler bu tehlikenin farkına çok erken varıp, gerekli tedbirleri yürürlüğe koyarken, bazı ülkeler çok geç kalıp maalesef ortaya çıkan korkunç sonuçlara katlanmak zorunda kalmıştır. Ülkemiz bu belanın çok erken farkına varıp, Sağlık Bakanımızın cansiperane çalışması sağlıkçılarımızın olağanüstü çabaları ile bu lanet hastalık kontrol altında tutulmuş ve gerekli çalışmalar yapılmıştır. Ülkemizi derinden etkileyen bu hastalığa maalesef hükümet ekonomik anlamda vatandaşına katkı sağlayamamış, tabiri caizse, kendi kaderi ile baş başa bırakmıştır. Hemen hemen tüm söylemlerinde dile getirdikleri ‘dünyanın en büyük 5 ekonomisinden biriyiz’ sözlerinin maalesef içi boş bir söylem olduğunu halkımız yaşayarak öğrenmiştir. Halkımızın neler yaşadığını uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Biriken elektrik, su, doğalgaz faturaları açılmadan ödenen dükkan kiraları, işten çıkarılan işçilerimiz, say say bitmeyecek sıkıntılar hükümet tarafından karşılık bulmamıştır” ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMET BU SİSTEMİ GETİREREK NE YAPMAK İSTİYOR?”

Sözlerinin devamında, ülke gündeminde yer alan "Çoklu baro" konusuna da değinen Karatepe, “‘Öncelikle çoklu baro nedir?’ Bunu açıklayarak başlayalım. 80 baronun bulunduğu ülkemizde iller bazında 2000 üyesi olan illerde, çoklu baro kurulmasının önünü açan bu sistem, 7 ilde çoklu baro sistemi kurulmasına izin veriyor. Bu 7 ilde kurulan çoklu barolar birlikleri delegeler bazında Türkiye Barolar Birliği'nde ayrı ayrı temsil edilecek. Peki hükümet bu sistemi getirerek ne yapmak istiyor? Hepimizin bildiği gibi tek adam rejiminde yönetilen ülkemiz çok sesliliğe karşı bir siyasal tavır tarafından kuşatılmış durumda. Üniversiteler ordumuz, spor kulüpleri, bankalar, ulusal medya, TV ve gazeteler tek bir ses ve görüş ile yönetilmeye çalışılmakta. Barolar da bu şekilde kıskaç altına alınmak istemekte. Adalet biz nasıl istersek öyle tecelli edecek mantığını kabul etmeyen tarafsızlık yemini etmiş avukatlarımız, çok haklı olarak tavır sergilemektedir” dedi.

OSB NE DURUMDA?”

Daha sonra Keşan gündemine de değinen Karatepe, "Şehir merkezindeki trafiğin eski haline dönmesi çok doğru bir karar. Bu yanlış uygulamada bu kadar uzun süre ısrar edilmesi de çok enteresan. Sayın Belediye Başkanımız kendi kararlarının net olarak uygulanmasını isteyen bir yapıda. Anladığımız kadarı ile önerilere, uyarılara çok itibar eden bir yapıda değil. DSP Keşan İlçe Başkanlığı olarak, ortak aklın her şeyden önde geldiği ve önemli olduğu fikrindeyiz. Komşu ilçe pazarcı esnafı ile Keşan pazarcı esnafı arasında meydana gelen sürtüşme ve pazarlara alınmama sürecinin de iyi yönetilmediği kanaatindeyiz. Az önce söylediğimiz ortak akıl ve diyalog ile bu konu çok uzamadan çözülebilirdi. Unutulmamalı ki ekmek davası hiçbir davaya benzemez. Ekmeğinin peşinde olan pazarcı esnafımızın her zaman yanındayız. Belediye başkanımızdan, seçim dönemlerinde verdiği ve şu ana kadar yaptığı, yapabildiği vaatlerini madde madde bizlerle paylaşmasını istiyoruz. OSB ne durumda? Kurulacak fabrikalar ile ilgili ne gelişmeler var? TOKİ konutlarında ilçemizin ismini listelerde göremiyoruz. 1000 konut projesi ne oldu? Bu konuda ne gibi çalışmalar vardır? Keşan’da spor tesisleri dökülmekte, ilçe spor tesisleri ile kıyaslanamayacak kadar kötü vaziyette olan örneğin Can Çetinkaya, Güner Yıldız, semt sahamız ışıklandırmaları, soyunma odaları, futbol sahası halısının kötü durumu ne olacak? Atatürk Stadı’nda ne gibi uygulamalar yapılacak? Bunları öğrenmek istiyoruz. Her seçim döneminde omuzlara alınan, sonra kaderlerine terk edilen Roman camiası, benim yıllarımın geçtiği, onlarla yiyip onlarla içtiğim, kader birliği yaptığım arkadaşlarımın, dostlarımın camiasıdır. DSP Keşan İlçe Başkanlığı olarak, en kısa zamanda Roman kardeşlerimiz ile bir araya gelip diğer partiler gibi havada kalan sözler değil, somut adımlar atmak için harekete geçeceğiz. Belediye Başkanımız, Roman camiası için neler yapmıştır, neler yapacaktır? Bilmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“CHP İLÇE YÖNETİMİ, MAALESEF HAKLI İKEN HAKSIZ KONUMA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR”

CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nın halkın beklentilerinden uzak kaldığını dile getiren Karatepe, devamında, "Yepyeni bir yönetim ile göreve başlayan ana muhalefet partimiz Keşan İlçe Başkanlığı, halkımızın beklentilerinden çok uzak kalmıştır. AKP Belediyesinin eksik ve yetersiz kaldığı durumlarda sakin anlaşılır ve mantıklı hareket etmesi gereken CHP İlçe Yönetimi, maalesef sinirli ve agresif bir tavır sergileyerek, haklı iken haksız konuma düşürülmüştür. Şu çok iyi anlaşılmıştır ki artık vatandaşımız kavga dili istememektedir. Uzlaşmacı ve anlaşılabilir projeler ve adımlar istemektedir" dedi.

YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE ÜLKEMİZİ YÖNETMEYE TALİP OLAN DSP BİZLERİN ONURUDUR

DSP Keşan İlçe Başkanlığı olarak Türkiye’nin gerçek ve tek sol partisi, Atatürk'ün çizgisine en yakın partisi olarak, hatalı gördükleri uygulamaları dile getirmeye, iyi yapılan işleri alkışlamaya her zaman devam edeceklerinin altını çizen Taner Karatepe, “Yapılacak ilk seçimlerde ülkemizi yönetmeye talip olan DSP bizlerin onurudur. DSP’li olmak tarif edilemeyecek bir gururdur. Sevgili basın mensupları, siyasi tutarsızlığın zirve yaptığı yalanın dolanın, haksız hukuksuz yargılanmaların, tutuklanmaların, artık sıradan sayıldığı ya bizden olursun, ya da hiç olmazsın söylemlerinin insanların zihinlerine zorla işlenmeye çalışıldığı şu günlerde, Türk siyasetinin Demokratik Sol Partiye hiç bir zaman olmadığı kadar ihtiyacı vardır. Bizler gözlerimizin önünde yaşanan bu tiyatroyu ibret ile izlemekteyiz. Sanılmasın ki sürekli seyirci konumunda olacağız. Gözlemlerimizi yapıyor, notlarımızı alıyoruz, zamanı gelince halkımızın bizlere vereceği sorumluluklar dahilinde ülkemizin menfaatleri için en gerekli adımları, tabii ki atacağız. Annelerimizin pazara çıkamadığı, babalarımızın evlatlarına kıyafet alamadığı, açlık ve yoksulluktan intihar edenlerin ülkesi olmayı hak etmeyen bu güzel memleketimiz, donanımlı kişiler tarafından yönetilmemektedir. Atatürk’ün koyduğu ilke ve inkilaplara sonuna kadar bağlı bir parti olan DSP, onun çizdiği yolda onun gösterdiği hedefe yürümekte kararlıdır. Bu dinamiklere sahiptir. Artık Keşan’da DSP gerçeği vardır. Tüm siyasi partilerimiz bunu kabullenmek zorundadır. Hızla çoğalacağız. Tüm emekçilerimize, esnafımıza, çiftçimize hızlı bir şekilde ulaşıp, dertlerini dinleyeceğiz. Hem bu güzel ülkemiz hem de Trakya’mızın incisi Keşan’ımız için projeler üretmeye devam edip sizlerle paylaşacağız. Halkına dokunan, dinleyen, sadece dinlemekle kalmayıp, çözüm üreten bir anlayışa sahip olacağız. Son olarak hiç bir emekçimiz, vatandaşımız ümitsizliğe kapılmasın. Bu ülke dünyanın en güzel ülkesidir. Bizim insanımız, dünyanın en merhametli, dürüst, çalışkan insanıdır. DSP olarak güzel yarınlarda buluşma umudumuz ve hayalimiz ile tüm halkımıza sonsuz teşekkürler ediyor, saygılar sunuyoruz” şeklinde konuştu.