Antik kavılca buğdayı tohumları toprağa serpildi

Antik kavılca buğdayı tohumları toprağa serpildi
13:58 - Mayıs 30 2020 Cumartesi

Tarihi bundan 13 bin yıl öncesine uzanan antik kavılca buğdayı tohumları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından tarımın desteklenmesi maksadıyla 12 bin dekarlık alana serpildi.

Bazı ürünlerin genetiği ile oynanmasından dolayı büyük tartışmalar yaşandığı bugünlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ata tohumların ekimini gerçekleştirmesiyle çok önemli bir tarımsal faaliyeti gerçekleştirmiş oldu. Üniversite yerleşkesinin bulunduğu alanda kurulan 200 metrekarelik serada ise sebze tohumu ve fide üretimi başladı.

Ata tohumu ekim projesi hakkında bilgi veren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, şehirlerdeki üniversitelerin örnek çalışmalar yürütmesi gerektiğini ve bu projenin bu konuda bir örnek teşkil ettiğini söyledi. 13 bin yıllık kavılca buğdayının ekildiği alanın daha öncesinde kullanılmayan boş bir arazi olduğunu hatırlatan Alim Yıldız, daha önceden üretilen solucan gübresinin bu alanda kullanılacağını söyledi. Kavılca buğdayının kabuğunun kalın olması sebebiyle asırlardır değişime uğramadan bugüne kadar geldiği biliniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi