SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ana- Oğul Bu Enkazdan Çıkarıldı Ama..

0
Güncellendi - 2020-01-29 03:37:22
Ana- Oğul Bu Enkazdan Çıkarıldı Ama..
A- A+ PAYLAŞ

6,8 büyüklüğündeki 'Elazığ- Malatya Depremi'nin büyük çapta etkilediği Doğanyol ilçesinde ekipler çalışmalarını sürdürürken, depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice İlçesinde meydana gelen deprem sonucu Doğanyol’da enkaz altında kalan 4 kişi hayatını kaybederken, 29’u metruk olmak üzere 54 konut ise yıkıldı. 192 konutun ağır hasarlı olduğu ilçede artçı depremler sürüyor.

Camilerin minarelerinde ve birçok evde hasar meydana gelirken, ekipler ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda kalırken, ilçeye yardımlarda gelmeye devam ediyor. 

DEPREMDE HER ŞEYİNİ KAYBETTİ

Depremin şiddetli hissedildiği Doğanyol ilçe merkezi Çolak Mahallesi'nde iki katkı kerpiç evin yıkılması sonucu 32 yaşındaki anne Gamze ve 6 yaşındaki oğlu Yusuf Ali Say hayatını kaybetti.

Eşini ve oğlunu depremde kaybeden baba Nadir Say, deprem olduğu esnada evde olmadığını, sonrasında eşini aradığını ancak ulaşamadığını ifade etti.

Baba Say, “Ben Burç köyüne bir misafirliğe gitmiştim. Deprem sonrası kendimizi dışarı attık. O an telefona sarıldım, eşimi 2-3 sefer aradım ama ulaşamadım. Hemen bir arabaya atlayıp eve geldim. Elektrikler yoktu” diye konuştu. 

Eve geldiğinde eşinin enkaz altında kurtarıldığını ifade eden Say, “Eşim ve oğlum enkaz altında kalmıştı. Komşular, arkadaşlarım ve bütün halk yardımcı olmuştu. Eşimi sedyeyle hastaneye götürdük. Hastanede kalp mesajı yaptılar ama hayatını kaybetti. Oğluma da müdahale ettiler ama kurtarılamadı” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız