DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ: AKILLI BEYAZ BASTON HEDİYE ETTİLER

Tuzla Belediyesi Tarafından “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” Dolayısıyla Görme Engellilere Yüksek Teknolojili Akıllı Beyaz Baston Armağan Edildi.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TUZSİAD) Tarafından, “7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” Dolayısıyla Görme Engelli Fertlere Yüksek Teknolojili Akıllı Baston Armağan Edildi. Akıllı Bastonların Engelli Fertlere Takdimi, Törenle Gerçekleştirildi.

Beyaz Bastonu Yenilikçi ve Akıllı Hale Getirerek Görme Engellilerin Daha Bağımsız ve Güvenli Hareket Etmelerini Sağlayan Akıllı Beyaz Baston, Yeni Üç Özelliği İle Herkesin Eşit Bir Şekilde Topluma Katılmalarını Sağlıyor. Tuzla Belediyesi Desteğiyle 14 Görme Engelli Ferde, Mani İdrak Etme Özelliği ve Bluetooth İle Telefon Entegrasyonuna Sahip Bastonlar Hediye Edildi.

Tuzla Belediyesi Tarafından Gerçekleşen Buluşmada Görme Engelli Fertlere Bastonlarını Takdim Eden Başkan Şadi Yazıcı, “Şunu Belirtmek İstiyorum, 14 Adet, Bunun Belirli Şartları Aranmıştı Sayımızın Gittikçe Arttığını Gördüm. Bundan Sonra Sayı 21 Oldu. Bu Durum Artacak Herhalde. Biz Yüz, Üç Yüz, Beş Yüz Artık Kullanabilme Şartları İle Beraber Artmasını İstiyoruz Çünkü Teknoloji Gelişti. İnsanların Hayatları Nasıl Kolaylaştırdıysa Görme Engelli Kardeşlerimizin de Bu Teknolojiden Faydalanarak Dünya İle Entegrasyonunu ve Bazı Hakları Kullanması Gereken, Bilgi Alma, Tutunma Gibi, ve Taksi Çağırma Gibi Bir Çok Şeyden Faydalanacaklar İnşallah. Bilgiye Ulaşma Konusunda da Rahat Olacaklar “Diye Konuştu.

Beyaz Baston Hediye Edilen Engelli Vatandaş Ömer Efe Yıldız, “Bence O Baston Benim Hayat Arkadaşım ve Benim Yol Arkadaşım Olacaktır. Ben Kendimi Çok Mutlu ve Güvenli Hissediyorum. Bu Bastonu Yanımda Olunca Daha da Kendimi Güvenli Hissediyorum ve Bundan Dolayı Herkese Teşekkür Ediyorum” Diye Konuştu.

8 Yıl Önce Gözlerini Kaybeden Wewalk Gönüllüsü Zülal Tannur, “8 Yıl Önce Gözlerimi Kaybettiğimde Beyaz Baston İle Bağımsızlığımı Sağlamaya Çalışıyordum Ama Şimdi Dönüp Baktığım da Wewalk Baston Olsaydı Her Şey Benim İçin Daha Kolay Olurdu. Bunu Düşünerek Geçtiğimiz Günlerde Bir Wesendrom Kampanyası Başlattık Ekibimle Birlikte Tuzla Belediyesi de Bize İlk Destek Veren, Çağrımıza Kulak Veren Belediyelerden Biri Oldu. Ondan Bizim İçin Çok Kıymetli Şimdi Burada Görme Engellileri Akıllı Bastonlarıyla Buluşturduk. Her Şey İçin Çok Teşekkür Ediyorum” Diye Konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında Yüksek Teknolojili Akıllı Bastonlara Sponsor Olan Tuzla Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TUZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yavuz Atagün ve Yönetimine Teşekkür Ederek Plaket Takdim Etti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ERDOĞAN AYDIN’IN ACI GÜNÜ BABASINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP