Abone Ol

AKP heyetini Davutoğlu’na Erdoğan göndermemiş

Kabine toplantısı devam ederken Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın kameralara karşısına geçerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AKP heyetini Davutoğlu’na Erdoğan göndermemiş

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye ile ilgili gelişmelere değindi, “Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası düzeyde devam eden temasları çerçevesinde, önümüzdeki hafta Cenevre’de küresel mülteciler forumuna eş başkan olarak katılımı planlanmakta. Bu toplantıda güveli bölge de ele alınacaktır” dedi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus lider Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini ifade eden Kalın, “Biraz sonra 19.30´da Cumhurbaşkanımızın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi olacak Suriye´deki gelişmeleri Fırat´ın doğusundaki gelişmeleri, hem de İdlib´deki son durumu Cumhurbaşkanımız detaylı bir şekilde ele alacak. Libya’daki gelişmeler önem arz ediyor. Bu konuları da Sayın Putin ile görüşecekler” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU ZİYARETİ

AKP eski milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Kalın, “Feyzullah Kıyıklık, AK Parti’de yıllarca siyaset yapan bir büyüğümüz. Şu an kendisi AK Parti’de değil. Erdoğan’ın bu konuda bir talimatı olmamıştır. Kendi açıklamasında ne amaçla gittiği belirtiliyor. Herhangi bir görevlendirme söz konusu değildir” dedi.

F-35 AÇIKLAMASI

F-35 projesi ile ilgili de Kalın, “Teknik ya da savunma sanayi mevzu olmaktan çıkmış, tamamen Amerikan iç siyasetinin bir konusu haline gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

LİBYA’YA ASKER GÖNDERİLMESİ

Sözcü Kalın Libya’ya asker gönderilmesiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı;

“Umarız ülkedeki bu çatışmalar bir an önce son bulur. Ancak Libya’nın böyle bir talebi olması durumunda Sayın Cumhurbaşkanımız anlaşmadaki bir maddeye atıf yaparak bunun mümkün olduğunu ifade ettiler. Tabi birileri bundan rahatsız olacak biliyoruz ama hukuki zeminde iki ülke arasında yapılan bir güvenlik anlaşmasının üçüncü ülkelere bir tehdit oluşturmadığı sürece; ki bu söz konusu bile değil. Ama Libya’nın meşru hükümetine yönelik saldırıları durduracak ve iç barışı sağlayacak bir adım atma noktasında önemli katkı sağlayacağı da açık bir şekilde ortada.”