Uğur Alkapar Aklınızı başınızdan alacak
HABERİ PAYLAŞ

Aklınızı başınızdan alacak

Cağaloğlu Hamamı ve içindeki Lokanta 1741’i işleten ekip Galata’daki Georges Otel’in terasını aldı. Restaurant 24 adını alan mekanda 1741’deki tarzlarına devam ederek yeni bir menü oluşturmuşlar. Ama yemeklerden önce buranın nefes kesen manzarasından bahsetmek lazım. Galata’dan gördüğünüz Beyoğlu ve Boğaz gerçekten etkileyici. Hatta akşamları bu manzaranın etkisini azaltmasın diye içeride çok zayıf bir ışıklandırma kullanılıyor.

Aklınızı başınızdan alacak

Bu nedenle menüyü okumanız için minik el fenerleri veriliyor. Ama ne menü! ‘Anadolu’nun geleneksel lezzetlerinin modern yorumları’ olarak özetleyebileceğimiz bu gastronomi tarzını çok iyi başardıklarını söylemem lazım. Tek tek yemek seçmek yerine tadım menüsü isterseniz daha fazla lezzeti deneme şansınız olur.

Haberin Devamı

Ilık ahtapot salatası, altı gerdan etli pancar, kaymaklı kabak çiçeği dolması, üzeri yoğurt ve tahin soslu mütebbel, isli yoğurtla servis edilen açık içli köfte, elma pektinli karides, kuzu çayırlı ve keşkek, üzeri trüflü mantarlı mantı eşsiz yemeklerdi. Tatlı olarak çeven köpüğü helvalı safranlı zerde ve üzeri tuzlu fıstıklı karamelize sütlaç yedik. Bu mutfak aklınızı başınızdan alabilir, uyarayım. Üzerine ambiyansı da eklerseniz dört dörtlük bir deneyim.

LE SHOW ’UN ARDINDAN

Le Show İstanbul Deri ve Moda Fuarı aklımızda Hakan Akkaya defilesi ve podyuma çıkan otizmli çocuklarla kaldı. Hayata Bağlan projesi kapsamında kendi kıyafetlerini tasarlayan otizmli çocuklar İvana Sert, Derya Uluğ ve Gonca Vuslateri gibi ünlülerle podyuma çıkıp yürümüştü.

Le Show Halkla İlişkiler Müdürü Ebru Gençoğlu fuarın ekonomik yönünden de bahsetti ve dünyanın en büyük hacimli deri ve tekstil ihracat etkinliğini yaptıklarını söyledi. Yurt dışından gelen satın almacıların büyük ilgi gösterdiği defileler sonrası ciddi satışlar gerçekleşmiş. Seneye yapılacak 3’üncü Le Show’u merakla bekliyoruz.

MİNİ AJANDA

✘ Genelde yaz mekanı olarak bilinen ama kışın da açık olan Çubuklu Hayal Kahvesi’nden bahsetmek istiyorum. Uzun bir aradan sonra tekrar açılan mekan ‘Efsane Yeniden’ sloganıyla geri döndü. Şahane etkinlikler de oluyor. Bu akşam ‘Kafası Karışık Kontrtenör’ olarak ünlenen Nuri Harun Ateş sahnede.

Haberin Devamı

✘ Dünyaca ünlü teknoloji devlerinin en son modellerini sunan, ses sitemleri konusunda uzmanlaşan Hifilife mağazası Kanyon’da en sık ziyaret ettiğim noktaydı. Marka ikinci mağazasını Acarkent Coliseum’da açtı. Hoparlörlerden kulaklıklara, müzik çalarlara birçok ürün var. Satın almanız şart değil. Yolunuz düşerse hepsini deneyebilirsiniz.

✘ Fransız DJ Rafael Cerrato bu gece Maslak’taki Klein Phönix’te pikapların başında olacak. Geçen haftaki açılışında İstanbul’un tüm elektronik müzikseverlerini mekana dolduran Phönix tadı damağında kalanları yine bekliyor olacak.

✘ Elektronik müziğin modası hiç geçmiyor. Taksim’deki RX (eski Roxy) bu akşam Ukraynalı DJ ve prodüktör Spartaque’ı ağırlıyor. DJ, İşlenmemiş ve orijinal bir sound ile tekno sevenleri dans pistinde coşturacak gibi görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder