Akbaba Atış ve Tatbikat Bölgesi geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi

Akbaba Atış ve Tatbikat Bölgesi geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi

Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Atış ve Tatbikat bölgesinde 27 Ocak – 29 Şubat ile 1 Mayıs – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET

Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanında “Akbaba Atış ve Tatbikat Bölgesi” 27 Ocak - 29 Şubat ile 1 Mayıs - 30 Haziran 2020 tarihleri arasında ağır silah atışları icra edilecek.

Söz konusu ağır silah atışlarının icra edileceği tarihlerde Yolaçan, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Karacaören, Gelirli, Karakale, Hacıhalil, Kümbetli, Dikme, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Azatköy ve Ataköy’ü kapsayan alan, can ve mal emniyeti bakımından tehlike arz ediyor. Bu nedenle; vatandaşlarımızın, belirlenen bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, araziye giriş-çıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14.Mekanize Tugay Komutanlığına veya İl Jandarma Komutanlığına bilgi verilmesi gerektiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler