Ailenin Avukatından Açıklama Geldi!

Uzun yıllar Bodrum eğlence hayatının lokomotifi olan Halikarnas Disko'nun arazisi ile ilgili mülk sahiplerinin avukatı Kent Haber'e bir açıklama yaptı...

Ailenin Avukatından Açıklama Geldi!

Uzun yıllar Bodrum eğlence hayatının lokomotifi olan Halikarnas Disko'nun arazisi ile ilgili mülk sahiplerinin avukatı bir açıklama yaptı. Av. Cenk Dilmen, satış konusunda ülkenin farklı yerlerinde konser organizasyonları düzenleyen Jolly Joker firması ile görüşme halinde olduklarını söyledi. 

38 yıl dünyanın birçok ünlü ismini ağırlayan ve mal sahiplerinin mahkeme kararı ile tahliye ettiği Halikarnas Disko'nun Bodrum Kumbahçe'deki yaklaşık 3 bin metrekarelik arazisinin mal sahipleri tarafından satılmak istendiği uzun zamandır biliniyor. 

Yerel ve ulusal basın kuruluşlarında zaman zaman haber konusu olan durumla ilgili arazi sahiplerinin avukatı Cenk Dilmen, Kent Haber’e bir açıklama yaptı. Arazinin 5 hissedarı olduğunu ifade eden Dilmen, “Mirasçılar, kardeş çocukları olan 5 kişi. Bizim burası ile ilgili birkaç grupla görüşmelerimiz devam ediyor. Satış ve kiralama yönünde. Bu konuda Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Anıtlar Kurulu’nun bize çok büyük destekleri oluyor. Özellikle Bodrum Belediye Başkanının çok büyük destekleri oluyor. Hatta kendisiyle taşınmazı gezdik. Buranın bir an önce turizme kazandırılması için onlar da çok istekli” dedi. 

Arazide bir kilise kalıntısı olduğunu da söyleyen Dilmen, “Halikarnas işetmecisi Süleyman Demir oradan çıktıktan sonra biz içerideki binayı tescillettirdik. Zeki Müren’in evi gibi tescilli bir bina haline geldi. Binada tarihi eser yok ama aşağıda bir kilise kalıntısı var. Onu koruma altına aldık. O binanın Bodrum’un simgesi olmasını istiyorlar. Çünkü 1930’larda yapılmış bir bina. Anıtlar Kurulu ile birlikte koruma altına alınıyor. Şu anda takip ediliyor. Koruma kurulu kararıyla koruma altına alındı. Satıldıktan sonra da o bina orada korunsun istiyoruz. O bina müvekillerimin ailelerine ait önemli bir bina” dedi. 

Satışla ilgili çeşitli gruplarla görüşmelerin devam ettiğini fakat en ciddi alıcının Jolly Joker firması olduğunu ifade eden Cenk Dilmen, “Çok yakında sözleşmeyi imzalayacağız gibi gözüküyor. Buraya büyük bir yatırım yapacaklar. Eğer anlaşırsak yeni sezonda faaliyete geçecek. Satın alma opsiyonu ile kiralama yapmak istiyorlar. Şu an biz bir rakam deklare etmiyoruz” diye konuştu.