Afyonkarahisar’ın ilk dijital gazetesi olan Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay’ın konuğu Türkiye Emeklililer Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege oldu. Youtube, Facebook ve Twitter üzerinden eş zamanlı olarak gerçekleşen yayında konuşan Ege, özetle şunları söyledi:

YÜZDE 8.36’LIK ZAM YETERLİ Mİ? 

Emeklilerimiz sokağa çıkamaz hale geldi. TÜFE oranları neyse maaşlarımız ona göre zamlanıyor. Ama her ne hikmetse düşmeyen enflasyon bize zam verileceği zaman eksilere geliyor. Ocak ayı itibariyle yüzde 8.36 zam aldık. Bu ne demek 1000 lira alan insana 80 lira zam demek. İnsanlar zaten geçinemiyordu. Alım gücü çok düştü. Sokağa pazara gidemez olduk. Bu çatı göçerse Türkiye’nin blokları tutmaz. Emekli son günlerinde rahat etmelidir. Onlara kolaylık sağlamak gerekiyor. 

MAKAS AÇILIYOR

Verilen zamlar çok yanlış. Aza az çoğa çok zam veriliyor. 1000 lira alana daha az 5 bin lira alana daha fazla zam veriliyor. Böyle sistem olmaz. Aza biraz daha fazla vereceksinki makası açtırmayacaksın. Makas açılıyor. Bu makas bir an evvel daraltılması gerekiyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET OLMALI

Gün geçtikçe ücretlerimiz düşüyor. Bundan bir sene önce 5 bin iş gününü dolduran bir emeklimiz 824 lira maaş alıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla birlikte en düşük emekli maaşı 1500 lira oldu. Aile olarak 1500 liraya geçinebilecek var mı? Bizim en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Gerçekten emekli zor durumda. Bunların düzelmesi lazım. İnsanca yaşayacak duruma getirilmeli. 

BİR AYAĞIMIZ HASTANEDE BİR AYAĞIMIZ ECZANEDE

Biz hastaneye gittiğimizde ilaç parası kesiliyor. Yav bizim üzerimizden bunlar kaldırılsın. Bizim bir ayağımız hastanede bir ayağımız eczanede. Lütfen bizim ilaç katkı payları kaldırılsın. 

BURHANETTİN ÇOBAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Biz Afyon olarak Türkiye’de ilkleri başaran bir derneğiz. Sağolsun bizim eski belediye başkanımız Burhanettin Çoban bizim büyümemize çok fazla katkı sağladı. Biz emeklimizi inceledik. 3 emeklimizden birinin evi yoktu Afyon’da. TOKİ’den ev yapalım dedik. Hıdırlık’ın orda TOKİ ev yaptı. 1070 dairenin 600’ünü biz aldık. Şimdi yeni yapılan TOKİ evleride yapılıyor. Şimdi peşinatlarını ödüyorlar. 

SÖZ MARKETLER İLE ANLAŞTIK 300 LİRALIK ÇEK DAĞITIYORUZ

Şimdi yeni bir şey yaptım. Söz Marketlerle anlaştık. Emeklilerler anlaşıyoruz. 300 liralık çek veriyoruz. Ocak ve Şubat’ta bunu ödemiyor. Mart ayında 100 lira 100 lira maaşından kesilerek ödeyecek. Şu anda biraz nefes almalarını sağladık. Bu Afyon’da bulunan tüm emekliler için geçerli. 

AFYON’UN EN BÜYÜK TERMAL OTELİNİN TEMELİNİ ATIYORUZ

Biz senede bir kere 36 lira aidat istiyoruz. Bu gelirle biz sosyal tesisler yapıyoruz. Ankara’da misafirhanemiz var. 5 yıldızlı lüks otel gibi bir yer. Erdek’te denize sıfır bir otelimiz var. Haziran’da devreye giriyor. Mersin’de Huzurevi’miz var. Şimdi sırada Afyon var. Afyon’da çok büyük bir mesafe kat ettik. Kavşak nokta Afyon. Jeotermal başkent burası. Plan proje bitti. 400 odalı 800 yataklı Türkiye’deki tüm emeklilerin faydalanacağı bir termal otel yapacağız. Nisan Mayıs gibi temel atacağız. Oruçoğlu Termal Otel’in hemen arkasında bu arsamız. Oteli burayı yapacağız. Afyon’un en büyük oteli olacak. Bizde hazır müşteri var. Afyon’a senede en az 10-15 insan gelecek. 10 bin insan demek 10 bin kilo sucuk demek lokum demek. Afyon’un çehresi değişecek. Çok güzel şeyler olacak. Bütün mücadelem insanlara bir şeyler katabilmek. 

10 BİN ÜYEMİZ VAR, TÜM EMEKLİLERİ DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ

673 üye vardı ben geldiğimde. Şimdi 10 bini aştı. Afyon’un en büyük sivil toplum örgütüyüm. Ama Afyon’da emekli sayısı 135 bin. Ben istiyorumki daha fazla artsın bu sayı. Ben Afyon’daki bütün emeklilerimizi Emekliler Derneği’ne çağırıyoruz. Gelsinler oturalım konuşalım. Dertlerimizi  birlikte çözelim. Tüm emeklilerimizi derneğimize davet ediyoruz. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...