"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahiret âlemlerinde bir manzara

Hasan KOÇ
27 Mayıs 2020, Çarşamba
Bediüzzaman Hazretleri Mesnevî-i Nuriye isimli eserinde;

“...Beytin etrafında teşekkül eden safları görmekle, yakın saflar Beyti ihata ettikleri gibi, en uzak safların da âlem-i İslâmı ihata etmiş olduğunu hayal ile görürsün.” demektedir. Kâbe’nin etrafında namaz kılanların teşekkül ettiği saflar bütün İslâm âlemini içine alan büyük bir şahs-ı maneviyi göstermektedir. O saflar içerisinde namaz kılan herbir fert, diğer bir kardeşinin namazda söylediği her bir dâvâya ve söze birer hüccet olur. “Evet, doğru söyledin” diye onun o sözünü tasdik eder. Böyle bir şahs-ı manevî evham ve vesveselere karşı mânevî bir kalkan vazifesini görür. Bu saflar içerisinde namaz kılanların bütün hasseleri, lâtifeleri, duyguları o namazdan zevk ve hisselerini alırlar. Böyle güzel bir manzara muhafaza edilmek üzere âlem-i misal sahifesinde kalem-i kaderle, İlâhî bir fotoğrafla tersim ve terkîm edilir.

Bu meseleden anlıyoruz ki: Ubudiyet, tefekkür, tesbih ve zikir gibi bütün manevî işler şahs-ı manevî içerisinde yapılmalıdır. 

Şahs-ı manevî ile yapılan hizmetler yüksek bir kıymet ve ehemmiyetli bir vaziyet alır. Şahs-ı maneviden ayrılmadan, her şart altında şahs-ı maneviyeye dahil olarak yapılan iman hizmeti dağılmaz, bozulmaz ve aksaklığa uğramaz. İşte böyle bir vaziyette ki şahs-ı manevinin manzarası ahiret âlemlerinde sergilenmek üzere fotoğraflanır. 

Ne mutlu o İlâhî fotoğraf içerisinde görünebilenlere..

Okunma Sayısı: 2166
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı