Güncel

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: 'Mafyacılık yapanlar varsa bu işlerden vazgeçsin'

AĞRI - Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Belediyenin minibüs satın almasına ilişkin "Mafyacılık yapanlar varsa bu işlerden vazgeçsin. Bize sökmez, benim tehditle geri adım atacağımı zannediyorlar. Benim geri vitesim yok." dedi.

Ağrı - Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Belediyenin minibüs satın almasına ilişkin "Mafyacılık yapanlar varsa bu işlerden vazgeçsin. Bize sökmez, benim tehditle geri adım atacağımı zannediyorlar. Benim geri vitesim yok." dedi.

Belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Sayan, şehir içi ulaşımda yaşanan sorunları çözmek için yaptıkları çalışmalara değinerek, bu çerçevede mevcut dolmuş sürücülerinin tehdit içerikli konuşmalarına tepki gösterdi.

Önceki dolmuş sahiplerinin olayı başka yönlere çekerek huzursuzluk çıkardığını dile getiren Sayan, "Fakat dolmuşçu arkadaşlar ısrarla 'siz yapamazsınız, edemezsiniz, böyle bir şey olamaz, biz asarız, keseriz, siz bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz' diyorlar. Ya arkadaş siz 46 kişisiniz. Ağrı ilçeleriyle birlikte 650 bin nüfuslu bir yer. Ben 46 aile için bütün bir Ağrı'dan vaz mı geçeyim, böyle bir anlayış var mı, böyle bir sistem var mı?" diye konuştu.

Benim yoğurt yiyişim böyledir arkadaşlar

Kentte hizmet veren mevcut dolmuşların 3 ailenin elinde olduğunu ve bunların sürekli adaletten bahsettiğini ifade eden Sayan, şunları kaydetti:

"Biz dolmuş sahiplerine 'her şey bize ait size ayda 5 bin lira para vereyim hatlardan çekilin dedik', 'yok' dediler. 'Peki o zaman sizin otobüsünüz 150 bin lira, ben de üzerine 450 bin lira hat parası vereyim size toplam 600 bin lira yapıyor. Ben bu 600 bin lirayı size vereyim ulaşımdan çekilin' deyince, 'yok çekilmiyoruz' cevabını verdiler. O zaman belediye kendi sisteminde devam etsin, siz de kendi sisteminizde devam edin. Serbest piyasadır, isteyen otobüse biner, isteyen minibüse, isteyen de taksiye biner. Her yiğidin, bir yoğurt yiyişi var. Benim yoğurt yiyişim böyledir arkadaşlar. Bunlar yalan söylüyor, milleti kandırıyorlar. Siz burada ticaret yapıyorsanız ve 10 yıldır da kazanıyorsanız, bu milleti rahatsız ediyorsanız, yaşlısını almıyorsanız olmaz öyle."

Biz tehditle iş yapacak insanlar değiliz

Sayan, dolmuş sürücülerinin, belediyenin yaptığı hiçbir teklifi kabul etmediğini belirtti.

Hat ücretlerinde sembolik rakamlar belirlediklerini söyleyen Sayan, şöyle konuştu:

"Dolmuşçu arkadaşlar olayı yanlış yönlere çekmeye çalışıyorlar. Farklı farklı söylemlerde bulunuyorlar. Tehditvari konuşuyorlar, bunların bize sökmeyeceğini bilmelerini isterim. Biz tehditle iş yapacak insanlar değiliz. Ağrı'nın menfaatine ne gerekiyorsa biz onu yapmaya hazırız. 66 aracımızla hastabüslerimizle birlikte seçim vaatlerimizden biri de öğrencileri bedava taşımaktı. Kanun buna müsaade etmediği için biz 25 kuruş gibi sembolik bir ücret koyarak diğer ücretleri de aşağıya çekerek hatlarda normal ulaşıma başladık."

Devlet var, devlet bunlara pabuç bırakmaz

Sayan, kanun dışı bir şeye asla pabuç bırakmayacağını da dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hangi konuyu söylüyorsak tutturmuşlar 'hatlarımız bir milyon' diyorlar. İstanbul'da hat bir milyon değil. Gariban Ağrı'da bir milyon nerede var. Kim hat alacak, niye bu kadar yükseltmişsiniz? Devlet var, devlet bunlara pabuç bırakmaz. Mafyacılık yapanlar varsa bu işlerden vazgeçsin. Bize sökmez, benim tehditle geri adım atacağımı zannediyorlar. Benim geri vitesim yok. Devletin birimlerine gidin hakkınızı arayın. Ne yaparsanız yapın ama kanun dışı bir şeye asla pabuç bırakmam. Bizim dolmuşlarımız Ağrı'ya hayırlı ve uğurlu olsun. Biz bu işin iyi niyetli olan tarafındayız."(AA)

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Mafyacılık yapanlar varsa bu işlerden vazgeçsin1
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Mafyacılık yapanlar varsa bu işlerden vazgeçsin2

13 Yorum

  1. Ağrılı

    işte olması gereken bu. helal olsun başkan. Yıllardır belli kişilerin elinde olması hasebiyle tamamen sahiplenmiş gibiydiler.

  2. bu konuda inanınki bütün ağrı halkı yanınızda savcı bey.durmak yok yola devam geliyor savcı sayan...

  3. burak aslanöz

    Helal sana başkan birde hastane ve üniversite dolmuş hatlarını iki kısmı ayırsanız muhteşem olacak...
    son olarak kaldırımları zapt eden esnaflara bir çözüm istiyoruz. ailemizle yolda yürüyemiyoruz

  4. Mustafa

    Bravo reis bey. Bu memleket te kural tanımaz, eli sopalı zorbaları dize getirdiniz. Korkmayın arkanızda koskoca devlet var. Yanınızda halk var. Hepsi bir yana, siz haklısınız. Kılınıza dahi dokunamazlar. Belediyenin bir kuruşunu dahi bu zorbalara vermeyin. Masaya öyle bir yumruk vurunki masanın dört ayağı birden havaya kalksın. Kaldırım ve yolları işgal eden diğer zorbalarada aynı kararlılığı gösterin. Biz sonuna kadar yanınızdayız.

  5. erol kala

    baskanımızı tebrik ediyorumsözunun arkasında durdugu için

  6. efe bey

    helal olsun ağrının gururu

  7. İsimsiz

    Siz bize böyle hizmetler yapın başkanım biz her zaman arkanizdayiz ...

  8. kader

    Bu zalimler engeli ve yaşlı bilerek arabaya almıyorlar.Devlet düzenli engelliler adına her ay dolmuş başına ödenek veriyor. Zehir zıkkım olsun.

  9. dfgherqa

    aslında sorun yollar.. Yollar düzeltilmeden ulaşımla ilgili hiçbir şey düzelmez. çukurların yama ve toprakla değil normal bir şekilde düzeltilmesi lazım.

  10. recep

    vallahi Ağrının yüzü değişecek sen süpersin başkan. Yıllardır memlekete faydası olmayanlar, bu adama kötü demeyin adam memleket için çalışıyor sana helal SAVCI SAYAN

  11. recep

    YOK ŞİMDİ KİMİLERİN ELİNDEN GÜCÜ GİDECEKYA BAŞLARLAR ADAMA LAF ETMEYE SAVCI BEY KEŞKE DAHA ÖNCEDEN GELSEYDİN AMA DAHA GEÇ KALINMAMIŞ

  12. ismail

    delikanlı başkanım seni bu duruşunla yürekten kutlarım yolun açıkolsun 3...5 çabulçuya meydanı barakma kardaşım

  13. Ağrılı

    Baskanim sizi cani gönülden kutlar,tebrik ederim.yillardir saygısız ,kafalarına göre yolcu alan,yolculara emir verir gibi hitap eden ve istanbul gibi bir yerden bile daha pahalı olan dolmuşlardan canım ağrı insanı ni kurtardirginiz size minnet borçluyuz..arkanızdayiz..yaparsa savcı SAYAN yapar..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir