K.Maraş'ın yıllardır kül ve zehir altında yaşamaya mahkum edilen, binlerce kişinin kanserden ve astımdan öldüğü Afşin Elbistan ilçelerinde vatandaş sahipsiz. Termik Santrallere filtre takılmasının ertelenmesiyle ilgili yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ertelenmesinin ardından, dün sosyal medyaya düşen görüntüler şok etkisi yarattı.

Çelikler Holding 2019 yılının sonunda, filtre takmaması durumunda kapatılması gereken termik santralleri tam kapasite ile çalıştırmaya başladı. Tüm bacalarından yoğun bir duman çıkışı görünen termik santralleri Afşin Elbistan'ı çok daha fazla zehirlemeye ve şehrin üstüne kül yağdırmaya devam ediyor.

Dün TBMM'de konuşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yaptığı açıklamada Felaket Olursa siz de sorumlusunuz dedi. Santrallerin tam kapasite çalıştırılmasına çok sert tepki gösteren Öztunç, “Bir: Çevre katliamı oluyor. İkincisi: Allah korusun, bu kadar yüksek kapasite burası çalışamaz. Yarın öbür gün burada bir felaket olursa bunun sorumlusu sadece o firma olmaz, siz de olursunuz. Son sürat çalışmaya devam ediyor,  bunu durdurun” ifadelerini kullandı.

İŞTE ŞOK EDECEK O GÖRÜNTÜLER TIKLA İZLE 

Haber46'ya gelen çok sayıda mesajda Kahramanmaraş basınının Afşin Elbistan Termik Santrali konusunda yerel basının çok büyük bir kısmının sessiz kalmasına vurgu yapıldı. Gelen meajlarda Kahramanmaraş basınının varlık sebebi siyasiler mi, çıkar çevreleri mi, rantçılar mı, daha çok kazanma hırsında olan iş adamları mı yoksa halk mı diye soruldu.