Afrika’da yatırımları bulunan Elazığlı Mir Yıldız Şirketi’nin daveti üzerine Elazığ’a gelen Afrikalı Maden Bakanı Foday Rado Yokie, Maden Bakan Yardımcısı Edward Kwame Yankson, Politika İşler Bakan Yardımcısı Amara Kallon, Afrika’daki Firmanın temsilcileri Victor Kaindaneg, Hasan Mansaray, Ahmet Tidiane ve Miryıldız Mühendislik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Yıldız, Şirket Müdürü Ayatullah Apaydın, Serbest Mali Muhasebeci ve Müşavir Fırat Bulut, medya grubumuzu ziyaret ettiler.

Televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve elazigsonhaber Haber Müdürü Furkan Dilaver tarafından ağırlanan misafirler, tek tek birimleri gezerek, bilgiler aldılar.

Afrikalı Bakan ve yardımcıları, elazigsonhaber sitesiyle yakından ilgilendiler.

YOKİE: MEDYA GURUBUNUZDAN ÇOK MEMNUN KALDIK

Medya grubumuzda ağırlanan Afrika Maden Bakanı Foday Rado Yokie, “Öncelikle bizi Elazığ’da ağırlayan Mir Yıldız Şirketi Yönetim Kurulu Celal Yıldız’a teşekkür ediyorum. Onun daveti ile Elazığ’a geldik. Türkiye ve Afrika arasındaki Maden işbirliğini güçlendirmek için, Mir Yıldız’ın çalışmalarını görmek için geldik. Elazığ’ı sevdik, Elazığ ekonomik potansiyeli olan bir şehir.. Medya grubunuzu da ziyaret ettik, çok memnun kaldık” dedi.

YANKSON: KANAL FIRAT ÇOK MİSAFİRPERVER

Maden Bakan Yardımcısı Edward Kwame Yankson da, “Medya grubunuz yeni ekipmanları ve iyi bir kadrosu ile çok iyi bir durumda.. Birkaç gündür Türkiye’deyiz. İnsanları çok güzel ve çok misafirperver… “ dedi.

YILDIZ: KENDİ KABUĞUMUZDAN ÇIKIP DÜNYA ÇAPINDA GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM

Miryıldız Müh. İnş. Yönetim kurulu başkanı Celal Yıldız da, “Bizleri karşılayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle Zeki Bey’e, emekleri için teşekkür ediyorum. Afrika ile ilgili şunu söyleyeyim; Biz Türk İş adamları olarak Afrika’da çok fazla çalışmamız yok. Afrika’nın en ücra köylerine gittiğimizde bir Çinli görüyoruz. Mühendisleri görüyoruz. Ama maalesef bizim sınırlı sayıda çalışmalarımız var. Bazı inşaat alanlarında, maden sahalarında, dileğimiz şu ki, Türkiye’den birçok iş adamı oraya gelsin. Başarılı çalışmalar yapsın. Artık açılmamız lazım. Kendi kabuğumuzdan çıkmamız lazım. Dünya çapında güçlü olmamız lazım. Güçlü ekonomimizin olması lazım. İhracat yapmamız lazım. Buna dayalı ithalat yapmamız lazım. Buna benzer şeyler yapmamız lazım.

Bizimde madenciliğe yönelik, İnşaat’a  yönelik, arkadaşlarımız da bu yüzden Türkiye’ye geldiler, bizi kırmadılar. Elazığ’ı da çok sevdiler. Sadece süre kısıtlı olduğundan dolayı gidecekler. Cumhurbaşkanıyla kabine toplantısı yapacaklar. Yoksa Elazığ’da uzun kalacaklardı” dedi.