ABD, yüz binlerce yabancı öğrenciden ülkeyi terk etmelerini istedi

Harvard Üniversitesi
Harvard Üniversitesi © AP
© AP
By euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

ABD'de güz döneminde derslerinin tamamını internet üzerinden verecek üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrenciler, yüz yüze eğitim veren başka bir okula geçmediği taktirde ülkeyi terk etmek zorunda kalacak

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, koronavirüs nedeniyle güz dönemindeki eğitimlerinin tamamını internet ortamına taşıyan okullarda öğrenim gören yabancı öğrencilerin ülkeyi terk etmesini istedi.

Harvard Üniversitesi başta olmak üzere bazı üniversitelerin gelecek akademik yılda tamamen online eğitim yapma kararının ardından ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza Biriminden (ICE) yabancı öğrencilere ilişkin açıklama geldi.

Tamamen internet üzerinden eğitime geçen üniversitelerde okuyan öğrencilere yeni vize verilmeyeceğine işaret edilen açıklamada, hali hazırda ABD'de bulunan öğrencilerden de ülkeyi terk etmeleri gerektiği belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin yasal statülerinin korunması için bu öğrencilerin kısmen ya da tamamen yüz yüze eğitim veren diğer üniversitelere geçiş yapmaları gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca hem online hem de yüz yüze eğitim yapacak üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilerin de yalnızca 1 ders ya da 3 kredi alma hakkı bulunacak.

Ülkeyi terk etmeyen yabancı öğrencilerin göçmen sınır dışı sorunuyla karşı karşıya kalabileceği hatırlatıldı.

Amerikan Eğitim Konseyi, yüz binlerce yabancı öğrenciyi ilgilendiren yönergeyi 'dehşet verici karar' olarak nitelendirdi.

ABD'de 30 Eylül'de sona eren 12 aylık dönemde 4 yıl öncesine oranla yüzde 40'tan fazla bir düşüşle yaklaşık 400 bin yabancı, öğrenci vizesi ile ülkeye geldi.

Ek kaynaklar • AP, AA

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

UNICEF: Covid-19 salgınında yeterli teknolojiye sahip olmayan 1,2 milyar çocuk eğitim alamıyor

ABD, askeri okullarla bağlantılı Çinli öğrencileri sınır dışı etmeyi planlıyor

ABD'de vize dolandırıcılığına karşı kurulan 'sahte üniversite' yabancı öğrenciler için tuzak mı?