ABD eğitimine Yılmaz Büyükerşen modeli!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ABD eğitimine Yılmaz Büyükerşen modeli!
A
a

Profesör Canan Dağdeviren, bir haber kanalında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT), 1982 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından hayata geçirilen uzaktan eğitim sistemini örnek aldığını söyledi

Sütiş Eskişehir
Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan, Forbes dergisinin "30 yaşından genç 30 bilim insanı" listesine giren, MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer alan, İllinois İnovasyon Ödülü sahibi, ülkemizin gururu Asistan Profesör Canan Dağdeviren, bir haber kanalının canlı yayınına katılarak elektronik tişört buluşunu anlattı. Bu tişört ile özellikle hastaneye gitmesi mümkün olmayan kişilerin gün içerisinde hayati fonksiyonlarındaki değişikliklerin saptanabileceğini belirten Dağdeviren, uygulama üzerinden bunun takip edilebileceğini söyledi. Kişilerin hastaneye gitmeden doktorla görüntülü arama yaparak, problemlerine çözüm bulunabileceğini belirtti.

1980’LERDE ÜLKEMİZDE BAŞLAMIŞ
Online olarak bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyleyen, MIT’te görevini yürüten Dağdeviren, “Buradan da bir örnek vermek isterim. Hani hep böyle uzaktan uzak ülkelerden, bize benzemeyen ülkelerden örnek almaya çalışıyoruz ama bence online eğitimin en güzel örneklerinden birisi Türkiye’de başlatılmış. 1980’lerde, hatta ben doğmadan önce. Anadolu Üniversitesi’nde Yılmaz Büyükerşen Hocanın önderliğinde, bir online eğitim, uzaktan eğitim başlatılmış ve MIT de hatta bu eğitimi örnek almış. Bir çok ülkeyi araştırmış ve Türkiye’den de bu örneği almış” ifadelerini kullandı.

BİZLERİ KULLANIN
Bu süre zarfında egoların ve siyasi kimliklerin bir kenara bırakılarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Dağdeviren, “Burada çok hoca var. Burada Türkiye için bir şeyler yapmak isteyen, alanlarında çok başarılı olan, muhteşem araştırmacılar var. Buradan tüm bakanlıklara seslenmek istiyorum. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na. Bizi kullanın, bizim buradan yapabileceğimiz, Türkiye’ye fayda sağlayabileceğimiz çok şey var. Milli seferberlik ilan etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Tüm bakanlıkların tüm insanların kafasını ve vicdanını çalıştırarak birlikte hareket etmemiz gereken bir süreçte olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

 
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi