18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları

İskilip Azmimilli İlk ve Ortaokulu’nda Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü ve...

20 Mart 2015 Cuma 10:54
 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları


İskilip Azmimilli’ye alkış


İskilip Azmimilli İlk ve Ortaokulu’nda Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle program düzenlendi.


Okul Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ilk tören Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Şehitlik’teki törenden sonra protokol tarafından Hacı Karani mezarlığındaki şehit mezarları ziyaret edildi.


Azmimilli Ortaokulu konferans salonundaki kutlama programına Kaymakam Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Recep Çatma, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, İlçe Jandarma Komutanı Jand.Yüzbaşı Bahri Civa, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit yakınları, veliler ve öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Azmimilli Ortaokulu Müdürü Sadık Eşki yaptı. Çanakkale şiiri, ilkokul öğrencilerinin piyes gösterisi, okul korosunun seslendirdiği karamanlık türküleri, İskilipli şehitler slaytı, ortaokul öğrencilerinin ‘Çanakkale Geçilmez’ konulu tiyatro gösterisi, Çanakkale gezisinden kareler konulu slayt gösterisi sunuldu. Özellikle öğrencilerin oynadığı tiyatro gösterilerinde duygusal anlar yaşandı.


Öğleden sonra okul salonunda öğrencilere ‘Çanakkale Zaferi’ konulu konferans düzenlendi. Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan tarafından sunulan konferansa ilgi büyük oldu.


Özel öğrencilerle buluştular


Bahçelievler Mesleki Eğitim ve Teknik Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, Özel Eğitim Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.


Okul Müdiresi Halise Akay, Müdür Yardımcıları Ebru Ceylan ve Mustafa Atakcan, öğretmen Kezban Gürbüz ve Aile Tüketici Alanı Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin katıldığı ziyarette, işaret dili hakkında bilgi ve farkındalık sahibi olmak amaçlandı.


Ziyarette öğrencilere Mobilya Dekorasyon, Bilişim ve Teknoloji, Metal alanı ve Yiyecek İçecek Hizmetleri atölyeleri tanıtıldı.


Okul Müdür Vekili Murat Öncül, Müdür Yardımcıları Kenan Baştaş ve Metin Demir gözetiminde gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere işaret dilinde konuşmalar gösterildi.


Bayat’ta zafer coşkusu


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle Bayat’ta da program düzenlendi.


Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.


Bayat Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen programda ise Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Feridun Akbulut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılmasının ardından slayt gösterileri, öğrencilerinin hazırladıkları piyes gösterileri sahnelenerek, şiirler okundu.


Program, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Daha sonra şehit ailelerine ve gazilere yemek ikramında bulunuldu.


Programa; Bayat Kaymakamı İdris Akca, Jandarma Karakol Komutanı Gökhan Emre, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçar, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Danışmend  İHO’da Zafer türküleri


Çanakkale Zaferi´nin 100. yılı, Danişmend Gazi İHO’da da etkinliklerle kutlandı. Okul konferans salonunda düzenlenen programa öğrenciler ile birlikte veliler ve öğretmenler katıldılar.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İrfan Demirezen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrencilerin okudukları birbirinden anlamlı şiirler ve Çanakkale Zaferi’ni anlatan slaytlar izlendi.


Program, Müzik Öğretmeni Ömer Erciyas’ın yönetiminde okul korosunun seslendirdiği birbirinden anlamlı ve duygu yüklü kahramanlık türküleri ile sona erdi.


Törende duygulu anlar yaşanırken program sonunda İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere, Okul Müdürü Orhan Demir tarafından hediyeleri verildi.


Kahramanlık türküleri seslendirdiler


Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu, Çanakkale şehitlerimizi andı.


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Müzik Öğretmeni Demet Uysal ve Türkçe Öğretmeni Enes Akmaz tarafından düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra, öğrenciler tarafından şiirler okundu. 7/İ sınıfı öğrencimiz Burcu Kultufan’ın kendi yazdığı Çanakkale şiiri salondakiler tarafından büyük beğeni topladı.


Program, Müzik Öğretmeni Demet Uysal yönetiminde okul korosu tarafından seslendirilen türkülerle sona erdi.


Şehitlerimiz Laçin’de anıldı


18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile anıldı. Program, Laçin Halk Eğitim Merkezinde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.


Belediye Konferans Salonunda düzenlenen program ise büyük ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Çelik tarafından yapıldı. Program öğrenciler tarafından okunan şiirler, Çanakkale ile ilgili bir anı, video sunumu ve Çanakkale'den bir mektubun okunması ile devam etti. Okul öğrencileri tarafından ‘Tüfeğini Vermeyen Şehit’ adlı piyes oynandı.


Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenleri Yunus Kurt, Seher Çiftbaş ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Ümren Cin tarafından hazırlanan program 11/A sınıfı öğrencisi Mustafa Garip’in söylediği türkülerle sona erdi.


Merkez YİBO’da şehitler anıldı


Merkez Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Sosyal Bilgiler ders öğretmenleri Rıfat Şan, Bülent Göktepe ve Ayla Koca liderliğinde hazırlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı geniş katılımla gerçekleştirildi.


İzleyicilerin duygu yoğunluğu yaşadığı programın ardından ‘Çanakkale Fotoğrafları Sergisi’ açılışı yapıldı. Resim Öğretmeni Özgür Yılmaz tarafından sergilenen ‘Kanlı Çeşme’nin maketi büyük ilgi gördü. Ayrıca okulda açılan anı defterine katılımcılar duygu ve düşüncelerini yazarak paylaştılar.


Programda öğrencilere Çanakkale ruhunu yaşamaları için öğlen yemeği mönüsünde Çanakkale savaşında askerimizin günde bir öyün yiyebildikleri şekersiz üzüm hoşafı ve çeyrek ekmek ikram edildi.


Akkent’te Çanakkale etkinliği


Toki Şehit Şükrü Özyol İlk ve Ortaokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamak ve şehitlerimizin aziz ruhlarını yad etmek üzere bir dizi etkinlik düzenledi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra öğrenciler, okudukları şiirlerle ve seslendirdikleri türkülerle duygu dolu anlar yaşattılar. Müzik öğretmeni Volkan Küçükkafa ney taksimleriyle, Matematik öğretmeni Ahmet Öztürk gitarıyla, Beden Eğitimi öğretmeni Murat Türkoğlu sazıyla, Feyza İlhan def çalarak ve Beyza Akkuş da Çanakkale türküleriyle öğrencilere eşlik ettiler. Mehmetçiklerimizin Çanakkale'de yaşadıkları kahramanlık öykülerini dile getirip izleyenleri o günlere götürdüler.


Şehitlerimize ait orijinal resimlerin ve kahramanlık öykülerinin yer aldığı slayt ve video gösterimlerinin yapıldığı program, Türkçe öğretmeni Mevlüdiye Güngör tarafından hazırlanan ve yönetilen "Bir Hilal Uğruna" adlı oratoryo ile devam etti. Program sonunda okul içinde Çanakkale Zaferi konulu resim ve mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan eserlerin sergisi gezildi.


Okulda seçmeli Kur'an-ı Kerim dersine giren öğrenciler Çanakkale Şehitleri için Kur'an okuyup dua ettiler. Çanakkale'de savaşan kahraman Türk askerinin her ne şartta olursa olsun vatanını nasıl savunduğunu öğrencilere daha iyi anlatmak ve o günün şarlarını yaşatmak için program sonunda öğrencilere şekersiz hoşaf, yağlı buğday çorbası ile kuru ekmek ikram edildi.


Okul Müdürü Mustafa Karaca, “Bir hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüz binlerce vatan evladının birer birer şehit düştüğü, yedi düvele Çanakkale geçilmez dedirten bir büyük destanın yıl dönümü vesilesiyle hazırlanan programa emeğe geçenlere teşekkür ederim." dedi.



Son Güncelleme: 20.03.2015 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.