1.250 Hızlı Tanı Kiti Geldi!

Koronavirüs hasytalığının tespitinde kullanılan ve 15 dakikada sonuç veren 1.250 adet hızlı tanı kiti, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilerek 13 ilçedeki özel ve kamu hastanelerine ulaştırıldı. Hastalığın kesin tanısında daha güvenli olan PCR testi de bundan sonra Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılacak.

1.250 Hızlı Tanı Kiti Geldi!

Çin'den başlayarak dünyaya yayılan Türkiye'de de gün geçtikçe etkisini artıran koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin'den temin edilen ve 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ulaşmıştı. 1.250 adet hızlı tanı kiti de Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilerek 13 ilçedeki özel ve kamu hastanelerine ulaştırıldı. 

Ayrıca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bulunan PCR Cihazının Kovit-19 tanısında kullanılması için de yetki alındı. Koronavirüs şüphesiyle gözetim altına alınan vatandaşların incelemesi bundan sonra Muğla’daki laboratuarlarda yapılacak. 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Bu süreçte Muğlamızda yapılanları da 24 saat aralıksız takip ettik. Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz sonrasında Korana Virüsle mücadelede kullanılan ve 15 dakika da sonuç veren 1250 adet hızlı tanı kiti Muğla Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi. Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüz tarafından 13 ilçedeki özel ve kamu hastanelerine ulaştırıldı” şeklinde açıklama yaptı.

TESTLER BUNDAN SONRA MUĞLA’DA YAPILACAK…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Korana Virüsle mücadelede uzmanların PCR cihazı ile yapılan testlerin önemine dikkat çektiğine işaret ederek, “Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonrasında MSKÜ Eğitim Araştırma Hastanemizde bulunan PCR Cihazının Kovit-19 tanısında kullanılması için yetki alındı. Bu şüpheyle gözetim altına alınan vatandaşlarımızın incelemesi Muğla’daki laboratuvarlarda yapılacak. Bu çalışma için gereken malzeme eksikleri de tamamlandı” dedi.

Gökcan açıklamalarına, Muğla’nın 13 ilçesindeki hastanelerde görevli sağlık çalışanlarının kullandığı sağlık malzemelerinin süratle temin edilerek, sağlık çalışanlarına ulaştırıldığını da ekledi.