MOBESE İSTİYORUZ

Elazığ, Çarşı Mahallesi Bakırcılar Sokakta bulunan Esnaflar,Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

MOBESE İSTİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın tarihi çarşılarından biri olan Çarşı Mahallesi Bakırcılar Sokakta bulunan Esnaflar, yapılan hizmetleri ve eksikliklerini Hakimiyet Gazetesine anlattı.

Elazığ’ın önemli çarşılarından  biri olan Bakırcılar Sokaktaki Esnaflar,Elazığ Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden memnun olduklarını ifade ederken,çarşılarının güvenliği için Mobese ve Bekçi talebinde bulundular.

 

BAŞKAN YANILMAZ,BİR ÇOK SORUNUMUZU ÇÖZDÜ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çarşı Esnaflarından Abdullah Karamazı,’’Belediyemizin çarşımız için yaptıklarından memnunuz.Özellikle kaldırımlarımızı yeniledi.Trafiği tek yöne çevirerek trafiği rahatladı.Çarşımızın ışıklandırması yoktu.Çok şükür ışıklandırmamız da yapıldı.’’diye ifade etti.

ARAÇLAR ARTIK PARK EDİLMİYOR

Çarşı için yapılan genel çalışmaların anlamlı olduğunu  ifade eden Karamazı,’’Hürriyet Meydanında araç parkları yüzünden sorun yaşıyorduk.Tek yön olunca artık araçlar park etmiyor.Meydanımızın görüntüsü de değişince çok güzel oldu.’’dedi.

 

İŞLERİMİZDE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Çarşılarında hizmet veren esnafların gün geçtikçe işlerinde  büyük bir düşüş yaşandığını ifade eden Abdullah Karamazı,’’Çarşımızın tamamın da 500 ile 1000 arasında esnafımız bulunuyor.Benim bulunduğum çarşıda ise 100’e yakın esnaf arkadaşlarımız var.İşlerimizde düşüş yaşanıyor.Bunun nedeni ise büyük iş merkezlerin olmasıdır.’’dedi.

 

ÇARŞIMIZA MOBESE İSTİYORUZ

Çarşılarında en büyük sorunun Mobese kameralarının olmadığını ifade Karamazı,’’Çarşımızda gece bir çok hırsızlık olayı oluyor.Sayın Mücahit Yanılmaz,aydınlatma sorununu çözdü ama güvenlik kameramız yok.Yetkililerden Mobese istiyoruz.Mobese verilemiyorsa en azından Bekçi vermelerini bekliyoruz.’’dedi.

OTOPARK İSTİYORUZ

Çarşı esnaflarından Harun Korucu ise yaptığı açıklamada,’’Belediyemizin çarşımızda yaptığı çalışmaları beğeniyoruz.Kaldırımlar yapıldı.Trafik sorunumuz çözüldü.Çarşımız yenilendi.Belediye Başkanımızdan ricamız otoparkımız yok.Çarşımıza gelecek olan müşterilerimiz araçlarını park edemiyor.Bu konuda bizlere yardımcı olursa çok mutlu oluruz.’’dedi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN GELMESİ GEREKİYOR

Çarşılarının gelişmesi için Kentsel Dönüşümün olması gerektiğini belirten Korucu,’’Çarşımızın gelişmesi için Kentsel Dönüşüme girmemize gerekiyor.A,B,C ve D kapılarımızın olması gerekiyor.Ayrıca çarşımızın bir bölümü çeyiz satanlar,diğer bölümde  ayakkabıcılar olacak.Yöresel elbise satanlar içinde ayrı bir bölüm olacak.Bu şekilde olursa çarşımızın imajı artar ve esnafımız daha rahat iş yapar.’’dedi.

İNTERNET SATIŞLARI YASAKLANMALI

Esnaflar olarak son zamanlarda İnternet Satışlarının çoğalmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen Korucu,’’İnternet satışları yüzünden satışlarımız düştü.Siftah yapmadan eve gidiyoruz.Yetkililerin bu sorunu çözmesi gerekiyor.’’dedi.

 

BİT PAZARI TARİHİ BİR ÇARŞIDIR

Elazığ’ın tarihi Bit Pazarında 24 yıldır esnaflık yaptığını belirten Yılmaz Çağala ise yaptığı açıklamada,’’Bit pazarı Elazığ’ın en önemli yerlerinden biridir.Tarihi bir çarşıdır.’’dedi.

GECE ÇARŞIYA GİREMİYORUZ

Bit Pazarında güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Çağala,’’Gece olduğunda çarşımıza giremezsiniz.Alkollü şahıslar mekan tutmuş.Korkumuzdan geceleri dükkanlarımıza giremiyoruz.Çarşımıza Bekçi ya da Mobese istiyoruz.Esnaflar olarak bu konuda şikayetimiz çok.’’diye ifade etti.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Çarşının eski olmasından dolayı vatandaşlarında ilgi göstermediğini belirten Çağala,’’Çarşımızın kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor.Mevcut durumu iyi değil.Müşteriler gelmiyor.Doğal olarak esnafta zor durumda kalıyor.’’dedi.