|

Kalın: MİT'in operasyonları devam edecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, haftalık değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İdlib'teki ateşkese değinen Kalın, "MİT, TSK ve diğer unsurlarımız Ruslarla koordineli bir şekilde çalışacak" dedi. Kalın ayrıca MİT ve TSK'nın yurt dışındaki operasyonlarının da kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, "ABD olur başka yerler olur... FETÖ'nün yuvaladığı yerlere dönük operasyonlarımız devam edecek. Devletin nefesini enselerinde hissetmeye devam edecekler. Her an her yerde her şey olabilir" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
12:17 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 14:27 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Beştepe'de açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Beştepe'de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, haftalık değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • - İdlib için Ruslarla varılan mutabakatı çok önemsiyoruz. MİT ve TSK bu konuda Ruslarla koordineli bir şekilde çalışacak.

- ABD ile devam eden Münbiç sürecini de yakından takip ediyoruz. Ortak devriye için çalışmalarda sona gelindi. Onlarla müşterek eğitimimiz devam edecek. Yol haritasının uygulanmasını bekliyoruz.

MİT'in operasyonları devam edecek

- Türkiye tek başına tüm insani yükü kaldırmakla baş başa kaldı. Diğer ülkelerin de sürece daha çok dahil olmasını istiyoruz.

  • - MİT ve TSK'nın yurtdışında yürüttüğü operasyonların kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Şunu bilsinler ki; 1 yıl sonra da olsa 5 yıl sonra da olsa Türkiye'ye karşı suç işleyenler adaletin önüne çıkarılacaktır.

ABD ve Almanya ziyaretleri

- Sayın Cumhurbaşkanımız önce ABD'ye gidecek. Orada çok önemli mesajlar verecek. Ardından dönüşte Berlin'e geçeceğiz. Önemli konuların ele alınacağına eminim. Oldukça pozitif bir şekilde oraya gidiyoruz. Türk-Alman ilişkilerindeki hemen bütün boyutları ele almayı hedefliyoruz.

Soru-Cevap kısmı

* İdlib'te gözlem noktalarının artması planlanıyor mu?

Şuan için 12 gözlem noktamız var ve bunların artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Sayının artmasından ziyade mevcut noktaların takviyesi noktasında adımlarımız olacak.

* İdlib'ten radikal unsurlar nasıl çıkarılacak?
  • İlişkili kurumlar bunu teknik olarak çalıştı. MİT, hem sahadakilerle hem Ruslarla bunu birlikte yürütüyor. İkna olur ya da pasifize etmek olur... Ne gerekiyorsa yapılacak. Oradaki grupların siyasi sürecin çizdiği sınırların içinde kalması lazım.
* Münbiç'te YPG unsurlarının çekilmesi noktasında son durum ne?

Minbiç yol haritası çerçevesinde bunu da çalışıyoruz. Süreç yavaş ilerliyor. Biz bunu takibe devam edeceğiz. YPG unsurlarının Fırat'ın doğusuna geçmesi için çalışmalarımız devam edecek.

ABD yönetiminin YPG ve PYD'ye destek vermeye devam etmesi kabul edilemez. Çünkü bu noktada verilen tüm destekler teröre verilen destektir.

* ABD ziyaretinde Gülen konusunda bir gelişme bekleyelim mi?
  • ABD olur başka yerler olur... FETÖ'nün yuvaladığı yerlere dönük operasyonlarımız devam edecek. Devletin nefesini enselerinde hissetmeye devam edecekler. Her an her yerde her şey olabilir. FETÖ'nün rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz.
* Bahçeli'nin açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sayın Bahçeli'nin ittifak konusunda açıklamaları memnuniyet vericidir. Bu ruhun muhafaza edilmesi gelecek yılki seçimler için büyük önem arz ediyor.

Uçak konusunda herhangi bir para kasadan çıkmadı. Diğer uçaklar nasıl hizmet ediyorsa bu uçak da o şekilde hizmet edecektir.


#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanlığı
6 yıl önce