Mithat Halis: "Dragovic, Türkiye için ideal bir stoper"

22.01.2020 - 16:24 | Son Güncellenme: 22.01.2020 - 16:28

Mithat Halis: "Dragovic, Türkiye için ideal bir stoper"

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’ın, Almanya Ligi’nde Bayer Leverkusen forması giyen defans oyuncusu Aleksandar Dragovic’i kadrosuna katmak istediği öne sürüldü. Sırp kökenli Avusturyalı futbolcuyu çok yakından tanıyan FIFA Menajeri Mithat Halis, futbolcuyu analiz etti. Halis, ”Türkiye Ligi için ideal bir stoper” ifadelerini kullandı. Ayrıca Halis, Beşiktaş’ın gündemine gelen Darmstadt’ın golcüsü Serdar Dursun ve futbol gündemiyle ilgili de konuştu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını cevaplayan Mithat Halis’in değerlendirmeleri şu şekilde:

Mithat Halis: “İtalyan takımları, Dragovic ile ilgileniyor”

Dragovic, İtalyan takımlarıyla görüşüyor. Cagliari ve Genoa takımları Dragovic ile ilgileniyor. Türkiye’den de Galatasaray ve Trabzonspor ile anılıyor.

Mithat Halis: ”Dragovic, Türkiye için ideal bir stoper”

Dragovic, çok çabuk ve sert bir oyuncu. Rakibine çok yakın oynuyor. Avusturya Milli Takımı’na çok katkısı oldu. Rusya maçında Kokorin’i tuttu, İsveç maçında da iyi oynamıştı. Tek hamle oyuncusu değil. İkinci hamleyi iyi yapıyor. Oyun kurma konusunda çok iyi değil. Yanındaki oyuncu bu açıdan çok önemli. Geri dönüşlerde ve arkaya atılan toplarda da iyi. Ben Fenerbahçe’nin yerinde olsam stopere bu futbolcuyu alırım. Türkiye için ideal bir stoper. Çabukluğu ve kuvveti açısından da etkili bir oyuncu.

Serdar Dursun, Beşiktaş için ideal bir oyuncu mu?

Almanya’da amatör takımdan gelen futbolcu da Türkiye’de oynayabilir. Hasan Ali bu konuda örnektir. Almanya’dan gelen oyuncuların temel eğitimleri var. Adapte edersen Serdar Dursun da Beşiktaş’ta oynar. Biz, Türkiye olarak futbolcu yetiştiremiyoruz. Biz 25 bin futbolcu yetiştiremezken, Almanya’da ise lisanslı futbolcu sayısı ortada. Almanya’nın komşularını da saymıyorum bile. Avusturya’da da çok sayıda Türk var. Fakat; oyuncu yetiştirme sorunumuz devam ediyor.

Emre Can, Dortmund’a mı gidiyor?

Alman kökenli bir oyuncu. Orta saha için boyu biraz yüksek. Modern futbola uyum sağlayamadı. Ona  rağmen İtalya’da oynatıldı. Stoper ve sol beke bile çektiler. Liverpool’da da iyi oynadı. Kalitesi yüksek bir oyuncu. Ayakları çok temiz. Bayern’in küçük takımlarında oyun kurucu olarak oynuyordu. Almanya’da yeniden oynayabilir ve oraya tekrar uyum sağlar.

Ozan Kabak’ın Bayern’i reddetmesi

Michael Reschke, Bayern’de scout şefi olarak görev yapmıştı. Zamanında Ozan’ı aslında Bayern Münih istiyordu. Hiçbir zaman Ozan’ın peşini bırakmadı. Her yerde oynayabilecek bir oyuncu. İngiltere’ye gitmek istiyor. Komple bir stoper. Galatasaray, Ozan Kabak’a hiçbir şey vermedi. Ondaki yetenek az kalsın Türkiye’de yok edilecekti. Almanya’da çok iyi geliştiriliyor. Ama İngiltere’ye transferi için henüz erken olduğunu düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler